Firma Žarka Veselinovića iz Hrvatske sklonjena sa liste sankcija SAD, kaže nema brata Zvonka

FOTO: Američko ministarstvo finansija

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država skinulo je sa liste sankcija jednu firmu za koju je prethodno navelo da se vodi na ime Žarka Veselinovića, brata Zvonka Veselinovića, javio je N1.

Na sajtu američkog ministarstva izašlo je obaveštenje u kome se navodi da je firma Nautikacentar D.O.O, koja se vodi na Žarka Veselinovića, skinuta sa liste. Kako se vidi na sajtu, ta firma je registrovana u Rijeci u Hrvatskoj.

Hrvatski Jutarnji list objavio je pre desetak dana da je stupio u kontakt sa vlasnikom kompanije Nautikacentar Žarkom Veselinovićem putem imejla i da im je on rekao da nema nikakve veze s Kosovom, da nema brata Zvonka, niti mu se firma bavi kriminalom.

Rekao je i da razmišlja da firmu ugasi, jer se sprema za penziju, a i firma prijavljuje male prihode. Smatra da je došlo do greške zbog toga što sa Žarkom Veselinovićem deli ime.

„Sad sam zvao i američku ambasadu, ali naravno tamo se niko ne može dobiti, sad moram da angažujem advokata jer je neozibiljno da se firma može staviti na neku crnu listu, a da se to ne proveri“, ispričao je 9. decembra za Jutarnji list.

Kosovsko ministarstvo raskinulo ugovor o održavanju puteva sa firmom „Rad“ iz Zvečana

Radule Stević o sankcijama SAD: Poslujem legalno; 20 godina se nisam video sa Veselinovićem

Vlasnik Metala o sankcijama SAD: Veću glupost nisam čuo, nikakve veze nemam sa Veselinovićem

Vučić o sankcijama SAD Veselinoviću i Radoičiću: SNS nikada ni dinar nije dobila od Zvonka ili Žarka Veselinovića

SAD na listu sankcija dodale poznate Srbe sa Severa i njihove firme

Priština i međunarodni zvaničnici pozdravili uvođenje sankcija; Tadić: Udar na organizovani kriminal koji vlada Srbijom

SAD dale detalje o sankcionisanim Srbima sa SeveraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.