Kosovsko ministarstvo raskinulo ugovor o održavanju puteva sa firmom „Rad“ iz Zvečana

Rad stovarište Radule Stević
FOTO: Stovarište “RAD 028” Zvečan/FB

Kosovsko ministarstvo finansija raskinulo je ugovor sa kompanijom Rad D. O. 0, koja je od nedavno, zajedno sa svojim vlasnikom Radulom Stevićem na listi firmi, odnosno osoba pod američkim sankcijama.

Zamenik kosovskog ministra za infrastrukturu Hisen Durmiši (Hysen Durmishi), naglasio je da ova kompanija od danas neće biti deo konzorcijuma u vezi sa ugovorom za održavanje puteva.

„Kompanija Rad D. O. O, koja je stavljena na crnu listu američkog ministarstva finansija, od danas neće biti deo konzorcijuma u vezi sa ugovorom – ‘Letnje i zimsko održavanje 2021-2022 državnih i regionalnih puteva'“.

Na Fejsbuku je naveo da su danas potpisane izmene ugovora, te da su deo konzorcijuma i dalje kompanije „B Corp“ i „Europa Parters“.

Durmiši je naznačio da ove kompanije ispunjavaju kriterijume za dodelu ugovora.

„Radićemo i održavanje puteva na Severu, a predmetnu firmu smo izbacili iz ugovora“, kazao je Durmiši.

Mogućnosti raskidanja ugovora o održavanju puteva najavio je u jučerašnjem intervjuu za KTV kosovski premijer, Aljbin Kurti.

On je tada kazao da se u Severnoj Mitrovici tri firme bave održavanjem puteva, kao i da su dovoljne samo dve, prenela je Koha.

Podsetimo, firma „Rad“ iz Zvečana, koja je čest dobitnik tendera na Severu Kosova i u srpskim sredinama južno od Ibra, našla se prošle nedelje, zajedno sa svojim vlasnikom Radulom Stevićem na listi firmi, odnosno osoba pod američkim sankcijama. Ministarstvo finansija SAD ujedno je povezalo Stevića sa „organizovanom kriminalnom grupom Zvonka Veselinovića“.

Stević je, međutim, demantovao ove navode prošle nedelje za KoSSev navodeći da je reč o suludim pričama, da posluje legalno, ali i da se već 20 godina nije video sa Zvonkom Veselinovićem.

Stević je tada ujedno kazao za KoSSev da ne misli da će odluka američkih vlasti uticati na aktivnosti njegove firme, tj. otežati njeno poslovanje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.