Rezervni bataljon KFOR-a ulazi na Kosovo, pet dana u Novom Selu

Bataljon KFOR-a koji se sastoji od blindiranih bovova, iz Severne Makedonije rutom preko Kosova Polja, stići će u vojni kamp u Novom Selu, gde će boraviti  od 21. do 26. decembra, potvrdio je KFOR večeras.

KFOR navodi da će ove snage prethoditi raspoređivanju prvog ešalona rezervnih jedinica tokom naredne godine, koje dolaze iz Mađarske odakle je inače novoimenovani komandant KFOR-a Ferenc Kajari.

KFOR je od građana zatražio da budu pažljivi i da poštuju saobraćajna pravila, dok će vojne jedinice sa svoje strane, tokom kretanja, primenjivati sva pravila kako bi smanjili uticaj na javni saobraćaj.

Istovremeno, KFOR je naglasio da su svi pokreti ovih vojnih jedinica odobreni, koordinisani i podržani od strane vlasti na lokalnom i centralnom nivou.

Ova vojna formacija naglašava da je cilj angažovanja rezervnih jedinica to da hoće da u potpunosti budu spremni da obezbede mirno okruženje i slobodu kretanja na Kosovu.

Ranije danas KFOR je saopštio i da će narednih dana u okolini Đakovice biti izvedena još jedna vojna vežba. O ovome pročitajte više u:

KFOR: Vežba raspoređivanja vojnika vazdušnim putem ove nedelje u IstokuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.