Zabranjen ulazak na KiM košarkašima iz Novog Pazara

Prelaz Brnjak granica
Foto: KoSSev

Još jednom sportskom klubu iz centralne Srbije nije dozvoljen ulazak na Kosovo. Ovog puta reč je o novopazarskom košarkaškom klubu „Ras“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

„Zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju dečacima iz novopazarskog košarkaškog kluba Ras još jedna je potvrda sada već otvorenog šovinističkog odnosa Prištine prema svemu što ima bilo kakve veze sa Srbima i Srbijom“, poručeno je iz Kancelarije za KiM.

U saopštenju za javnost navedeno je da očekuju da međunarodne sportske asocijacije reaguju kako bi „primorale Prištinu da pod pretnjom kazne odustane od ovakvog ponašanja“.

Pored toga, ističu i da Evropska unija „mora da iznese svoj zvaničan stav po ovom pitanju“ i da mora „prestati da toleriše sistematsko obespravljivanje čitavog jednog naroda u srcu Evrope“.

Nedavno je rukometnom klubu iz Prokuplja zabranjen ulazak na Kosovo, što je takođe bio povod da se oglasi Kancelarija za KiM.

Srpskim institucijama je trebalo skoro godinu dana da reaguju na problem sa utakmicama u kojima srpski timovi sa Kosova treba da budu domaćini, a koji postoji od decembra 2018.

Kako je iz KK Trepča tada saopšteno, svi sportski klubovi sa prostora Kosova i Metohije su zbog političke situacije morali da predaju sva domaćinstva u tom delu sezone, te su sve preostale utakmice igrale kao gosti.

Povezani članci:

Posle Zvezde, zabranjena i rukometna utakmica u Zubinom Potoku

Zabranjena utakmica između Trepče i Crvene zvezde

Saljihu: Poslali smo zahtev policiji da spreči ulazak Crvene Zvezde na Kosovo

Zvezda protiv Trepče na Kosovu?

Zvezda i Trepča ipak u Beogradu 9. oktobra

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova: Nismo dobili nikakav imejl od FIFA-e

Zabranjena utakmica između Trepče i Crvene zvezde

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.