Predsednik Fudbalskog saveza Kosova: Nismo dobili nikakav imejl od FIFA-e

Fudbalski-savez-Kosova FSK
FOTO: Fejsbuk stranica National team Kosovo

„Mi od FIFA-e nismo dobili nikakav imejl, a zahtev koji smo prosledili ministarstvu i policiji u svakom slučaju ne može da se povuče“, tvrdi predsednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi za KoSSev. Ademi poriče navode u medijima da je FIFA pisanim putem obavestila FSK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica Kupa Srbije između Trepče i Crvene Zvezde može da bude odigrana 5. oktobra, koje je ekskluzivno objavio novi portal Kosovo Online.

„Mi nismo dobili ništa, samo smo izdali zahtev da ta utakmica ne može da se igra na teritoriji Kosova, jer to je sasvim drugo prvenstvo, to zna i Srbija. Obavestili smo UEFA i FIFA da se ta utakmica ne igra na teritoriji Kosova“, više puta tokom razgovora ponovio je predsednik FSK.

Ističe da čak i u slučaju da dobiju ovakvu preporuku od FIFA-e, zahtev koji su prosledili kosovskim institucijama „ne može da se povuče“.

„Sad je to u rukama države, mi smo predali zahtev i ministarstvu i policiji Kosova da se ta utakmica ne igra“, zaključuje Ademi.

Sadržaj navodnog pisma FIFA-e Ademiju

„Svetska fudbalska federacija (FIFA) pismeno je 20. septembra obavestila predsednika Fudbalskog saveza Kosova (FSK) Agima Ademija da FSK povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica Kupa Srbije između Trepče i Crvene Zvezde može da bude odigrana 5. oktobra“, preneo je ranije danas portal Kosovo Online svoja saznanja, pozivajući se na svoje izvore u Cirihu, uz fotografiju navodnog imejla koji je FIFA prosledila FSK.

“Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: ‘Činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo’. Uzimajući u obzir gore navedene stavke i u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FSK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra”, navodi se u dokumentu koji je preneo ovaj portal.

Ademi kaže da je već obavešten o tome da se u medijima pojavio ovaj sadržaj, potvrđujući ispravnost adrese FSK koja stoji u objavljenom pismu. Kaže da se radi o centralnoj imejl adresi FSK-a.

„Da je ovaj imejl stigao, on bi morao da bude na mom stolu. Ja ću svakako sutra još jednom proveriti poštu, ali do sada ono nije stiglo“, dodaje.

Naglasio je i to da FSK „nikada nije dobio ni rešenje od FIFA ili UEFA da utakmica može da se igra, jer statut UEFA i FIFA propisuje koje utakmice mogu da se igraju u kojoj državi“.

Pored toga, ističe da je Fudbalski savez Kosova ranije „samo obavestio FIFA i UEFA da ova utakmica ne može da se igra“ i da to nije u nadleženosti FIFA-e već „države na čijoj teritoriji se utakmica igra“.

Na pitanja da li mu ipak sadržina objavljenog imejla deluje verodostojno, Ademi je samo potvrdio to da se oni jesu „tada“ obratili FIFA-i obavestivši je o namerama za odigravanjem utakmice ali i svojim namerama da istu ne dozvole.

RKP: Zvezda protiv Trepče ipak u Beogradu, 9. oktobra

Prvobitno, žrebom za šesnaestinu finala Kupa Srbije, određeno je da aktuelni šampion Srbije i učesnik Lige šampiona „Crvena zvezda“ u gostima igra protiv FK „Trepča“ iz Kosovske Mitrovice 5. oktobra.

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova, Agim Ademi, takođe je rekao da „Fudbalski savez Srbije nikada nije zatražio da se utakmica sa Crvenom Zvezdom igra na Kosovu 5. oktobra“.

Ubrzo nakon objave ove vesti, iz Fudbalskog saveza Kosova saopštili su da su prosledili zahtev kosovskoj policiji da spreči ulazak tima Crvene Zvezde na Kosovo.

Međutim, kako je u međuvremenu Radio Kontakt plus preneo svoja saznanja iz uprave FK Trepča,  „zbog sveukupne situacije“ utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između „Trepče“ iz Kosovske Mitrovice i Crvene zvezde, ipak će se odigrati u Beogradu, 9. oktobra. na stadionu Čukaričkog.

fifa
FOTO: Kosovo Online

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.