Posle Zvezde, zabranjena i rukometna utakmica u Zubinom Potoku

Kancelarija Za KIM

„Priština je, nakon što je onemogućila fudbalere Crvene zvezde da igraju utakmicu u Zvečanu, zabranila i igračima Rukometnog kluba „Topličanin“ iz Prokuplja da se u Zubinom Potoku sastanu sa domaćinom Mokrom Gorom“, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju, 11 meseci nakon što su otpočeli problemi sa održavanjem utakmica u kojima su srpski klubovi sa Kosova domaćini.

Ove poteze Prištine vide kao pokušaj da „se srpski sport potpuno progna sa Kosova i Metohije“.

„U Zubinom Potoku je trebalo da bude odigran, ne revijalni meč, već utakmica u okviru redovnog takmičenja rukometne Super B lige Srbije, koje je u prošlosti bilo bez ikakvih problema organizovano na području Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM uz ocenu da Priština na taj način želi da izvrši pritisak na srpski narod.

„Na ovaj način se, međutim, ne može iznuditi ni politička kooperativnost Srba na terenu, kao ni popustljivost Beograda“.

Međunarodne predstavnike koji od završetka izbora na Kosovu apeluju na nastavak dijaloga podsećaju „da razgovora ne može biti dok god Priština manifestuje nasilje“.

O postupcima Prištine, Srbija će izvestiti međunarodne sportske organizacije.

Srpskim institucijama je trebalo skoro godinu dana da reaguju na problem sa utakmicama u kojima srpski timovi sa Kosova treba da budu domaćini, a koji postoji od decembra 2018.

Kako je iz KK Trepča tada saopšteno, svi sportski klubovi sa prostora Kosova i Metohije su zbog političke situacije morali da predaju sva domaćinstva u tom delu sezone, te su sve preostale utakmice igrale kao gosti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.