Vulin: Priština bi da administrativna linija bude granica

Vulin Stefanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Priština želi da se kosovska policija nađe na administrativnoj liniji kako bi rekla da je to granica, što bi predstavljalo bezbednosnu pretnju.

On je gostujući na TV Pink, rekao da pripadnici Vojske Srbije (VS) imaju godinama jednovremene patrole sa Kforom u kojima se kreću „po tačno utvrđenoj liniji, koja se unapred zna“, i da je tako bilo i nedavno kada su se iz Prištine čule optužbe da su srpske snage ušle na područje Kosova.

Prema njegovim rečima, „Priština uvek hoće da se kosovska policija, bez obzira što je ne prepoznaje nijedan sporazum, niti je ima u bilo kom dogovoru, nađe na administrativnoj liniji, oni bi da to bude granica“.

„Ako ne bi bilo Vojske Srbije tu, ako bi sami nešto patrolirali, ili ako bi bili treća strana – VS, Kfor i kosovska policija, oni bi rekli da je to granica. E nije granica, već administrativna linija. VS ima sporazum samo sa Kforom, sve ostalo može da bude bezbednosna pretnja“, rekao je Vulin.

On je rekao i da načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović ima redovnu komunikaciju sa Kforom i da su zadovoljni saradnjom sa njihovim predstavnicima.

Vulin je dodao i da ga plaši što međunarodna zajednica „ćuti“ na „ideju Velike Albanije“, koja ne može da se ostvari bez „velikog zla“.

Povezani članci:

Vulin: Nije bilo ilegalnog prelaza Vojske, u pitanju redovna patrola sa KFOR-om

Stanovnici Karačeva protestuju u sredu, ne osećaju se bezbedno

LVV o Karačevu: Institucije prebacuju odgovornost za bezbednost građana na KFOR

Haradinaj Stubla: KFOR nema mandat za zajedničke akcije sa Srbijom

KFOR o Karačevu: Zajednička patrola srpske vojske i KFOR-a

Kosovski mediji ponovo o Karačevu i srpskoj žandarmeriji, oglasili se Hoti i PDK, Haradinaj na licu mesta

KOHA: Ulazak srpske žandarmerije na Kosovo pokazuje da se vladajuća koalicija „trese“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.