KOHA: Ulazak srpske žandarmerije na Kosovo pokazuje da se vladajuća koalicija „trese“

FOTO: Info.ks

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Nesklad vladajuće koalicije pokazao se i u reakcijama na slučaj ulaska srpske žandarmerije na teritoriju Kosova u petak.

Nekoliko dana pošto je lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, optužio glavnog partnera, LDK, za nepoštovanje procesa dijaloga, pojavila se još jedna „oscilacija“ između partnera u vladi. Haradinaj je u subotu posetio Karačevo, dan nakon što su se tamo videle srpske snage, i putem Fejsbuka zatražio od kosovskih institucija da obezbede sigurnost za sve građane i više ne dozvoljavaju „ovakve provokacije“.

U međuvremenu, premijer Avdulah Hoti, koji dolazi iz redova LDK-a, brzo je reagovao na Haradinaja rekavši da „bezbednost Kosova ne može niko da ugrozi i da na mestu nezgode nije potrebno paradiranje, a da se nema pojma kako se događaj desio“.

Uprkos ovim „oscilacijama“, sve stranke u vladajućoj koaliciji izjasnile su se protiv inicijative Pokreta Samoopredeljenje za nepoverenje vladi Hotija. Zvaničnici AAK-a i Inicijative prethodno su rekli za Kohu da nema razloga da se koalicija raspada, dodajući da „ona dobro funkcioniše“.

Povezani tekstovi:

KFOR o Karačevu: Zajednička patrola srpske vojske i KFOR-a

Kosovski mediji ponovo o Karačevu i srpskoj žandarmeriji, oglasili se Hoti i PDK, Haradinaj na licu mesta

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.