Vučić: Radoičić nije slikar, ali je bio uz Srbe; Bogatstvo mu ne znači ako narod nije slobodan

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, hvalio je večeras doskorašnjeg potpredsednika Srpske liste, Milana Radočića, koji je preuzeo odgovornost za dešavanja u Banjskoj, navodeći da je uvek bio uz svoj narod.

„Radoičić je rizikovao i kuću i sve što ima da bi otišao da pogine“, konstatovao je u večerašnjoj Ćirilici na TV Happy Milomir Marić.

Srpski predsednik se potom nadovezao navodeći da su „godinama lagali da je on ubio Olivera Ivanovića“.

„Na kraju je kosovsko pravosuđe odustalo od toga“, tvrdi Vučić.

Uz konstataciju da Radoičić „nije akademik, niti je slikar, niti književnik“, Vučić poručuje:

„To je čovek koji je na ulici odrastao. Rođen je u Peći, živeo je u Mitrovici i uvek je bio uz svoj narod“, kazao je Vučić.

Srpski predsednik je večeras u više navrata osudio ubistvo policajca u Banjskoj, ali i kazao da razume Srbe, odnosno da su morali da reaguju zbog „Kurtijevog terora“.

Nakon prošlonedeljne akcije Kosovske policije širom Severa Kosova, kada je izvršen pretres i vile Radoičića na jezeru Gazivode u opštini Zubin Potok, Vučić večers poručuje da je on znao da će da mu „otmu imovinu“.

Kosovski minstar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, je takođe prošle nedelje podelio na Fejsbuku video klip ove luksuzne vile, navodeći da su „pod maskom branitelja“, Radoičić i njegovi saradnici postali multimilioneri.

„Oni misle da su ga kritikovali sa tim bogatstvom. On je time pokazao – vidite, meni to bogatstvo ne znači ništa, ako moja porodica i moj narod nemaju slobodu„, tumači Vučić.

Sa druge strane srpski predsednik kaže da je bezobrazluk to što Svećlja planira Radoičićevu vilu pretvori u stanicu policije za jedinice sa čamcima.

Pročitajte još:

Ako se nastavi teror – ljudi će krenuti da pakuju stvari na traktore i kamione, nismo daleko od toga

Vučić o Banjskoj: Hteli su da podele oružje građanima, ništa nije bilo planirano za to veče

Vučić o Banjskoj i Radoičiću: Pozvaćemo na odgovornost sve koji su činili krivična dela


O svim dešavanjima vezanim za najnovije tenzije na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici:

Kriza na Severu



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.