Svećlja hoće da Radoičićevu vilu pretvori u stanicu KP, sumnja da je broj ubijenih veći

Vila RADOIćić
FOTO: Dželjalj Svećlja/Facebook

Četiri dana nakon sukoba u Banjskoj Kosovska policija je izvršila pretrese na više lokacija na Severu Kosova, među kojima je i vila na jezeru Gazivode u vlasništvu Milana Radoičića. Kosovski ministar unutrašnjih poslova planira da ovu vilu pretvori u stanicu za jedinice Kosovske policije sa čamcima.

Dželjalj Svećlja, rekao je da je vila Milana Radoičića na jezeru Gazivode izgrađena na zemljištu Agencije za šumarstvo Kosova.

Kaže da vodi razgovore sa ministrom poljoprivrede kako bi ova imovina bila preneta na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Hoćemo da je koristi Kosovska policija kao stanicu za jedinicu sa čamcima u Graničnom odeljenju“, poručio je ovaj ministar na konferenciji za štampu u južnom delu Kosovske Mitrovice, prenosi Koha.

Preko međunarodnih partnera da se pokrene proces izručenja Radoičića i drugih

Prema zvaničnim podacima Kosovske policije, ali i tvrdnjama iz Beograda, u sukobu u Banjskoj su osim jednog pripadnika Kosovske policije, ubijena trojica naoružanih i uniformisanih Srba sa Kosova.

Svećlja je danas, međutim, kazao da se operacija Kosovske policije nastavlja, odnosno da se vrše pretrage terena, ali i da izveštaji obaveštajnih službi ukazuju na više poginulih.

„Informacije govore o više, ali svakog trenutka kada budemo imali dokaze, mi ćemo ih objaviti“, rekao je on, prenosi prištinska Koha.

A kada je reč o onima koji su uspeli da napuste teritoriju Kosova, Svećlja je još jednom zatražio njihovo izručenje.

„Što se tiče izručenja, stvar je Tužilaštva da nastavi proces. Takođe je neophodno da preko međunarodnih partnera pokrenemo proces izručenja ne samo Radoičića već i drugih“, rekao je on.

Šta je još rečeno na današnjoj konferenciji za štampu, čitajte u posebnim vestima:

Hodža: Policajac poginuo u prvom napadu u kojem je korišćen eksploziv

Svećlja demantuje Vučića: Nije tačno da je Srbin ubijen nakon što se predao

Hodža: Na imanju uhapšenog na Jarinju pronađeno oružje i municija

Svećlja i Hodža puštali snimke iz zaplenjenog drona: Grupa trenirala na Kopaoniku i Pasuljanskim livadama


O svim dešavanjima vezanim za najnovije tenzije na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici:

Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.