Svećlja sa snimkom Radoičićeve vile na Gazivodama: Pod maskom branitelja, on i njegovi saradnici postali multimilioneri

U sklopu današnje policijske operacije na pet lokacija u tri opštine na Severu Kosova, pretres je izvršen i u vili na jezeru Gazivode u vlasništvu Milana Radoičića, kog kosovske vlasti povezuju sa napadom na Kosovsku policiju u nedelju u Banjskoj, potvrdio je sada i čelnik kosovskog MUP-a, Dželjalj Svećlja. Ova potvrda, kao i video unutrašnjosti Radoičićeve vile na ovom jezeru u kojoj je policija danas izvršila raciju, stiže istovremeno dok Radoičić preko svog advokata – iz Beograda priznaje da je lično organizovao i učestvovao u akciji u selu Banjska u nedelju.

Svećlja potvrđuje da je, osim u kući sada već u ostavci potpredsednika Srpske liste, kontrola danas izvršena i u kući Vladimira Radivojevića zvanog Mami.

„Kosovska policija je danas, po nalogu suda, izvršila prepad u stan Milana Radoičića, u njegovu vilu na jezeru Gazivode, kotlarnicu mitrovačke bolnice, kao i kuću Vladimira Radojevića zvanog ‘Mami'“.

Za to vreme Radoičić je preko svog advokata priznao da je učestvovao i organizovao akciju u Banjskoj. Njegov branilac, Goran Petronijević, naglasak je stavio na samostalno delovanje, van bilo kakve saradnje sa Srpskom listom ili srpskim državnim organima, a u jednom trenutku je akciju pravdao očajem usled uslova u kojima žive Srbi na KiM.

Svećlja, sa druge strane, šalje video snimke navodne Radoičićeve vile sa porukom o, kako je naveo, Pablu Eskobaru iz ovog regiona koji se predstavlja kao branitelj naroda.

Luksuzni objekat koji se dovodi u vezu sa njim izgrađen je na litici stene kroz koju prolazi jedan od više tunela na magistralnom putu ka Brnjaku.

Na imanju na kome se nalazi Radoičićeva vila, nalaze se dva objekta veće površine, jedan letnjikovac, bazen, i sportski teren.
Do vile, odnosno dvorišnog kompleksa u kojem se nalazi, sa putne strane se dolazi iz oba pravca, preko kapija ispred kojih su sazidana dva veća stražarska objekta, neposredno pre ulaska odnosno izlaska iz tunela.

Do ove kuće se dolazi i vodnim putem, preko samog jezera. 

Snimci unutrašnjosti Radoičićeve kuće, dodaje Svećlja, dokazuju i da „nije reč ni o kakvom borcu za slobodu“, već o, kako ističe Svećlja – Pablu Eskobaru regiona.

Zbog svog luksuza koji se, prema ovim snimcima, može videti van i unutar objekata, Svećlja poručuje da i to dokazuje da su „Milan Radoičić i njegovi saradnici – postali multimilioneri pod maskom branilaca građana“.

„O trošku zakona, države i ostalih građana. Zato je imperativ da se rasadnik zločina svih ovih godina na severu zemlje istraži zajedno sa svim sredstvima, aparatima i lokacijama terorističke grupe“, dodao je čelnik kosovskog MUP-a.

Poručuje i da će napad u Banjskoj koji se dogodio 24. septembra – biti detaljno i do kraja istražen.

Šta je danas poručio Radoičić preko svog advokata, pročitajte u:

Radoičić potvrdio da je organizovao i učestvovao u akciju u Banjskoj i da je podneo ostavkuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.