Vučić čita vesti poslanicima: Predsednik Novog DSS-a za KiM podneo ostavku zbog „cirkusa u skupštini“

Miloš Jovanović Mitrovica
FOTO: KoSSev

Predsednik Novog DSS za KiM i gradskog odbora stranke u Kosovskoj Mitrovici, Boris Janićijević, podneo je ostavku na ove funkcije, saopštio je upravo u Skupštini Srbije, predsednik Aleksandar Vučić.

U toku je sednica srpskog parlamenta o Kosovu na kojoj je nakon predstavljanja izveštaja od strane predsednika Srbije o pregovaračkom procesu sa Prištinom usledila rasprava o samom dijalogu, kao i evropskom planu.

Na sednici je došlo do koškanja i nadgurivanja poslanika vlasti i opozicije, za šta je predsednik Skupštine, ali i sam Vučić, optužio opoziciju.

Odgovarajući opozicionim poslanicima predsednik Srbije je kazao da su pokušali da „naruže i razore svoju zemlju“, te da su zapravo „razorili sami sebe“.

On je obavestio poslanike da je predsednik Novog DSS-a za KiM, Boris Janićijević podneo neopozivu ostavku a upravo zbog, kako je rekao, „cirkusa u Skupštini“.

Vučić je zapravo pročitao poslanicima vest portala Kosovo Online koji je preneo navode Janićijevića.

Janićijević je za ovaj medij kazao da su ga u odluci podržale kolege iz gradskog odbora novog DSS-a iz Kosovske Mitrovice i da su zajedno sa njim svi podneli ostavke.

„Celog sebe sam dao u odbrani KiM. Zaista ne želim da gledam ovaj cirkus“, rekao je Janićijević, navodeći da „Novi DSS od danas ne postoji u Kosovskoj Mitrovici“.

KoSSev portal se za potvrdu navoda o podnošenju ostavke obratio Janićijeviću, ali do objavljivanje vesti odgovor nije stigao.

Vučić je opoziciji nakon čitanja vesti poručio da neće da dozvoli da „unište Srbiju“ kao što, kako kaže, to ne dozvoljava i kosovskom premijeru, Aljbinu Kurtiju.

Podsetimo, Boris Janićijević vršio je funkciju predsednika Novog DSS-a za KiM i gradskog odbora ove stranke u Kosovskoj Mitrovici od njegovog osnivanja.

Gradski odbor formiran je jula meseca prošle godine, a nakon osam godina od gašenja predstavništva ove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Svega tri dana ranije upravo Janićijević je podelio sa nama video snimak sa glavnog odbora Novog DSS-a na kojem za govornicom poručuje „Borba je počela, izguraćemo do kraja, nema predaje“, nakon čega se grli sa predsednikom stranke, Milošem Jovanovićem.

 

Pročitajte još:

Jovanović otvorio sedište Novog DSS-a u K.Mitrovici: Moguće je vratiti KiM u ustavno-pravni poredak Srbij

Lazović: Vučić hoće blanko podršku, ne može, zašto ste sakrili evropski plan, što ste pobegli opet?

I Oliver Ivanović zajednička tema na skupštinama u Beogradu i Prištini

Istovremeno Vučić i Kurti u svojim skupštinama govore o ZSO

Vučić u skupštini: Ustav je za mene Sveto pismo, nema predaje i kapitulacije, ali pregovaraćemo i o najlošijim papirima

Sednica o Kosovu počela uz višeminutni aplauz poslanika SNS Vučiću i transparente opozicije: „Izdaja“, „Ne kapitulaciji“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.