Sofronijeviću određen jednomesečni pritvor, advokat najavljuje žalbu

FOTO: Kosovska policija
Ilustracija/FOTO: Kosovska policija

Srećku Sofronijeviću iz Zvečana, koji je juče uhapšen, Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor, potvrdio je za KoSSev njegov advokat Nebojša Vlajić.

Ovaj Srbin iz Zvečana uhapšen je kod prelaza Brnjak, potom mu je određeno 48-časovno zadržavanje.

Sofronijević se tereti za više krivičnih dela – „teško ubistvo u pokušaju“, „napad na službeno lice“, „posedovanje, kontrola ili neovlašćeno držanje oružja“, „poziv na otpor, učešće u nemirima i huliganstvo“, „uništavanje ili oštećenje imovine i dr“.

Prema današnjim navodima Kosovske policije, on je navodno u saradnji sa još nekoliko osumnjičenih 13. 10. 2021. godine, napao policijske službenike koji su sprovodili sudski nalog za pretres.

Sofronijević je zapravo baš tog 13. oktobra 2021. godine bio ranjen u leđa tokom akcije Specijalne policije u Zvečanu i protesta građana, prema čijem svedočenju, on nije bio učesnik protesta.

Njegov branilac, Nebojša Vlajić, nakon današnje sednice o određivanju pritvora Soronijeviću poručio je da ne postoji osnovana sumnja da je njegov klijent počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

On je u međuvremenu obavešten o odluci suda, te je za KoSSev portvrdio da je Osnovni sud usvojio zahtev tužilaštva i odredio mu meru jednomesečnog pritvora.

Kao razlog za određivanje ove mere navedena je navodna „opasnost od bekstva“.

Vlajić kaže za KoSSev da je stav tužilaštva da je Sofronijević od dešava 2021. godine u bekstvu iako je, objašanjva, ova osoba nastavila da živi u svom domu u Zvečanu.

Advokat za sada nije mogao da govori o samim optužbama koje mu se stavljaju na teret i iznosi konkretne detalje, navodeći da je postupak u ranoj fazi.

Već sutra će uložiti žalbu na odluku suda o meri pritvora.

Pročitajte još:

Vlajić: Nema osnovane sumnje da je Sofronijević počinio bilo kakvo krivično delo

Vučić nakon hapšenja Sofronijevića: Svi koji krše Ustav Srbije, uključujući i Albance, biće gonjeni, hapšeni

KP potvrdila, Sofronijević se tereti za „teško ubistvo u pokušaju“, „napad na službeno lice“, „huliganstvo“…

Kancelarija za KiM prvo pozvala MZ da proprati slučaj, a potom: Nalogodavci Sofronijevićevog hapšenja…

SL o hapšenju Sofronijevića: Umesto da uhapse onog ko mu pucao u leđa, hapse…Kancelarija za KiM o Sofronijevićevom hapšenju: Da se uključi međunarodna zajednica jer se Srbima…

Na Brnjaku uhapšen Srbin, bio ranjen 2021, tokom akcije Specijalne policijePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.