Vlajić: Nema osnovane sumnje da je Sofronijević počinio bilo kakvo krivično delo

FOTO: KoSSev

Advokat Nebojša Vlajić, branilac uhapšenog Srećka Sofronijevića kaže da ne postoji osnovana sumnja da je njegov klijent počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

U Osnovnom sudu u Prištini održana je sednica o određivanju pritvora Srećku Sofronijeviću koji je juče uhapšen na prelazu Brnjak. Međutim, odluka će biti poznata kasnije danas.

Sofronijević je osumnjičen za krivična dela pokušaj teškog ubistva, napad na službeno lice, posedovanje i neovlašćeno držanje oružja, poziv na otpor i učešće u neredima. Sva dela, prema tvrdnjama tužioca desila su se 2021. godine.

Branilac Sofronijevića, advokat Nebojša Vlajić kaže da se usprotivo navodima tužioca.

„Ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo kakvo krivično delo nema, da ne postoji ni opasnost od bekstva, jer je on sve vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne, a potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sada“, rekao je Vlajić.

Tokom barikada na Severu Kosova u oktobru 2021. godine Sofronijević je ranjen dok je bio u svojoj bašti.

Kim

Pročitajte još:

Vučić nakon hapšenja Sofronijevića: Svi koji krše Ustav Srbije, uključujući i Albance, biće gonjeni, hapšeni

KP potvrdila, Sofronijević se tereti za „teško ubistvo u pokušaju“, „napad na službeno lice“, „huliganstvo“…

Kancelarija za KiM prvo pozvala MZ da proprati slučaj, a potom: Nalogodavci Sofronijevićevog hapšenja…

SL o hapšenju Sofronijevića: Umesto da uhapse onog ko mu pucao u leđa, hapse…Kancelarija za KiM o Sofronijevićevom hapšenju: Da se uključi međunarodna zajednica jer se Srbima…

Na Brnjaku uhapšen Srbin, bio ranjen 2021, tokom akcije Specijalne policijePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.