KP: Uhapšen muškarac zbog falsifikovanja novca

FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija uhapsila je danas muškarca L. A. osumnjičenog za vršenje krivičnog dela „falsifikovanje novca“, saopšteno je iz policije.

Jedinica direkcije za istragu privrednog kriminala i korupcije u Prištini dobila je danas informaciju da muškarac sa Kosova falsifikuje novčanice od pet, deset i dvadeset evra, te da isti sumu u ukupnom iznosu od 50.000 evra planira da pusti u promet.

Potom su preduzete operativne radnje i izvršen pretres lokacije za koju se sumnja da se koristi za vršenje ovog krivičnog dela.

Tokom pretresa jedinica Kosovske policije pronašla je i zaplenila 1. Štampač, zajedno sa pet (5) evra nalepljenih na štampanu stranicu, 2. 65 komada A4 papira sa falsifikovanim novcem na obe strane, 3. 202 komada A4 papira sa po pet (5) evra na obe strane,4. 44 novčanica od 20 evra za koje se sumnja da su falsifikovane, 5. 74 novčanice od 10 evra za koje se sumnja da su falsifikovane, 6. 160 novčanica od 5 evra za koje se sumnja da su falsifikovane, 7. Jedna novčanica od 50 evra za koju se sumnja da je falsifikovana, 8. Folija sa znakom novčane sigurnosti i 9. Dva mobilna telefona.

Nakon pretresa, osumnjičeni je uhapšen i saslušan, a odlukom nadležnog tužioca određen mu je 48-časovni pritvor.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.