U većinski srpskim sredinama 39 novoinficiranih

Korona virus Dom zdravlja Kosovska Mitrovica kovid ambulanta
FOTO: KoSSev

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata, registrovano je 39 novoinficiranih koronavirusom. Trinaest pozitivnih lica su sa prebivalištem južno od Ibra, dok je preostalih 26 iz opština na Severu, saopštili su iz Kriznog štaba.

Prema podacima od 18.juna kada se ponovo beleži porast inficiranih, u ovom periodu izlečeno je 9, a preminule su četiri osobe.

Pregled po opštinama u poslednja 24 sata je sledeći:

U Kosovskoj Mitrovici u poslednja 24 časa zabeleženo 13 novoobolelih.

U Zvečanu je registrovano troje novozaraženih.

Prema poslednjim podacima novoobolelo je 7 osoba u opštini Zubin Potok.

U poslednja 24 sata registrovano je sedam novoobolelih u Leposaviću.

U opštinama južno od Ibra, u poslednja 24 časa registrovano 13 novoinficiranih koronavirusom, i to 4 u Gračanici, tri u Prilužju, po dvoje u Kosovskoj Kamenici i Štrpcu, i po jedan slučaj u Gnjilanu i Lipljanu.

91 pacijent hospitalizovan u sprskim sredinama na KiM,  još devetoro na lečenju u Srbiji

U KBC Kosovska Mitrovica hospitalizovan je 91 kovid pozitivan pacijent, dok se za 39 novoobolelih čekaju rezultati. Još tri pacijenta su u KBC Dragiša Mišović, dva u KBC Kragujevac i četiri u KC Niš.

U samoizolaciji se nalazi 290 lica.

Kako je prethodno juče najavio epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, Aleksandar Antonijević danas se neće testirati osobe sa simptomima već će se retestirati osobe kod kojih je istekao rok od 14 dana od detekcije infekcije.

Prema podacima do današnjeg dana je registrovano 562 obolelih od COVID-19.

Kako javlja RTV Kim pozivajući se na saopštenje Kriznog štaba opštine Gračanica, danas je u ovoj opštini registovano pet novoobolelih od COVID-19, a na Odeljenju za infektivne bolesti hospitalizovano je devet pacijenata.

Nadležni iz KBC Priština-Gračanica dugo nisu saopštavali bilo kakve informacije o epidemiji zbog čega je grupa medija i nevladinih organizacija javno apelovala da se obrate javnosti. Početkom ove nedelje organizovana je prva konferencija za štampu ali podaci koje iznose iz KBC Gračanica i Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici se ne poklapaju.

Opširnije o dnevnom stanju u vezi sa pandemijom pratite u našem blogu.

Pročitajte još:

U većinski srpskim sredinama 34 novoinficiranih, sutra samo retestiranje

U srpskim sredinama 39 novoobolelih, 91 hospitalizovano

Antonijević: Obolelo 321, testiramo samo hitne slučajeve, molimo za razumevanje i pridržavanje mera

Elek: Najveća pomoć zdravstvenom sistemu nije ni oprema ni ljudski kapaciteti, već disciplinovano ponašanje sugrađana

Većinski srpske sredine: 35 novoinficiranih, 9 na jugu, u bolnicama 67Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.