U srpskim sredinama 39 novoobolelih, 91 hospitalizovano

Foto: KoSSev

U srpskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata, od 65 testiranih lica, registrovano je 39 novooobolelih od COVID-19, saopštio je na konferenciji za štampu epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Aleksandar Antonijević. Dvanaest pozitivnih lica su sa prebivalištem južno od Ibra, dok je preostalih 27 iz opština na Severu.

U KBC Kosovska Mitrovica hospitalizovano je 82 kovid pozitivnih pacijenata, 39 čeka rezultate, a još 229 je u izolaciji. Još tri pacijenta je u KBC Dragiša Mišović, dva u KBC Kragujevac i četiri u KC Niš.

U poslednje tri nedelje izlečeno je 7, a preminule četiri osobe.

Pregled po opštinama je sledeći.

U Kosovskoj Mitrovici od početka pandemije ukupno je registrovano 176 osoba inficiranih koronavirusom, 41 osoba je izlečena, a tri osobe su preminule. U poslednja 24 časa u ovoj opštini je zabeleženo 13 novoobolelih, dok je jedan pacijent izlečen.

U Zvečanu je do sada registrovano 70 obolelih, od toga je 24 izlečeno, a od početka pandemije preminula je jedna osoba. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje na teritoriji opštine Zvečan, registrovano je četvoro novozaraženih.

U Zubinom Potoku je od kad se vrše testiranja u srpskim sredinama na Kosovu registrovano 55 inficiranih koronavirusom, 23 osobe su izlečene, a dve osobe su preminule. Prema poslednjim podacima novoobolelo je 5 osoba.

Od početka pandemije u Leposaviću je zabeleženo 107 slučajeva zaraze, 20 je izlečeno, a registrovano je 5 smrtnih slučajeva. U poslednja 24 sata registrovano je 5 novoobolelih.

U Gračanici od početka pandemije ukupno je registrovano 16 osoba inificiranih koronavirusom, i sve su hospitalizovane ili u samoizolaciji.

U Donjoj Gušterici/Lipljanu je do sada registrovano 7 obolelih.

U opštini Peć od početka pandemije je registrovano četiri slučaja zaraze, a u Prizrenu tri.

U Kosovskoj Kamenici zabeleženo je 7 slučajeva inficiranja koronavirusom.

22 obolelih je bilans stanja od početka pandemije za opštinu Prilužje, koja je ujedno opština sa najviše registrovanih slučajeva na centralnom Kosovu.

U Štrpcu i Gnjilanu registrovano je 10, odnosno 12 obolelih od kad se vrše testiranja u srpskim sredinama.

Dr Antonijević je najavio da će sutra biti i objavljeni podaci o broju zaraženih zdravstvenih radnika, za koji kaže da je takođe u porastu.

Ukupan broj obolelih od početka pandemije je 489, a u poslednje tri nedelje, COVID-19 je dijagnostifikovan kod 359 lica.

Od 12. marta od kada Zavod za javno zdravlje sprovodi testiranje, analizirano je 2630 uzoraka.

Dnevni presek informacija u vezi sa pandemijom pratite u našem blogu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.