U srpskim sredinama na KiM: Dve osobe preminule, 46 novoinficiranih

Antonijević
Foto: KoSSev

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovano je 46 novoinficiranih korona virusom, dve osobe su preminule, potvrdio je za KoSSev, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

Preminuli su iz Zvečana i Prilužja, osoba iz Zvečana preminula je juče u KBC-u Kragujevac, a lice iz Prilužja preminulo je pre tri dana.

Novoobolelih je 46.

Od 60 uzoraka koji su poslati u Veterinarski instutut u Kraljevu – 36 je pozitivnih, dok je ostalih 10 novoinficiranih rezultat od 25 uzoraka koji su poslati u laboratoriju “Vatreno oko” u Beogradu. Rezultati za još 10 uzoraka iz ove laboratorije se još uvek čekaju.

U Kosovskoj Mitrovici u poslednja 24 sata zabeleženo je 13 novoobolelih i tri osobe su izlečene. Do sada je registrovano ukupno 120 slučajeva, 43 izlečeno.

U Zvečanu je do sada registrovano 55 obolelih, od toga je 24 izlečeno, 30 obolelih u poslednje tri nedelje. U poslednja 24 sata u ovoj opštini je registrovano 6 novoobolelih, jedna osoba je preminula.

U Mitrovici i Leposaviću je zabeležen najviši broj obolelih od juče – 13, od početka pandemije, u ovoj opštini je registrovano 80 inficiranih koronavirusom. Od trenutno aktivnih slučajeva, ukupno 55 osoba je u kućnoj izolaciji ili su hospitalizovani.

U Zubinom Potoku je od početka pandemije, odnosno od kad se vrše testiranja u srpskim sredinama na Kosovu registrovano 42 inificiranih koronavirusom. Trenutno je 16 novoinficiranih, od toga dva slučaja registrovana u poslednja 24 sata i jedna osoba je izlečena.

Na Centralnom Kosovu zabeleženo je 43 novoobolelih, 12 slučajeva registrovano je u poslednja 24 sata. Od toga, po 3 novoinficiranih su iz Peći, Štrpca i Kosovske Kamenice, i po jedan slučaj u Gračanici i Gnijlanu.

Danas su uzorkovane 63 osobe i rezultati se tek očekuju, dodao je Antonijević.

Antonijević je upozorio da je situacija ozbiljna i apelovao na građane da poštuju preporuke, nose zaštitne maske i održavaju socijalnu distancu.

„Situacija je ozbiljna, zabeležen je rast novoobolelih u Kosovskoj Mitrovici i u Leposaviću. Dovoljno je da vidite samo podatke o broju inficiranih. Stoga apelujem na građane da poštuje mere, nose zaštitnu opremu i da održavaju socijalnu distancu“.

U srpskim sredinama na KiM od 18. juna registrovano je 217 slučajeva COVID-19.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, od 12. marta 2020. godine ukupno je testirano 2.373 lica, a broj registrovanih slučajeva do sada je 340.

Pročitajte još:

U srpskim sredinama još 36 novoinficiranih koronavirusom

Antonijević: Čekamo rezultate 111 uzoraka, na neke se čeka i 6 dana

Elek: Na Infektivnom odeljenju mitrovičkog KBC leči se 10 pacijenata, jedan prebačen u KC Kragujevac

Još 13 novoinficiranih na Severu Kosova

Pet novoinficiranih u srpskim sredinama na Kosovu

Antonijević: 15 novoobolelih; Kontakti se ne testiraju bez simptoma, uskoro nove mere

Nove mere suzbijanja infekcije COVID-19 u opštinama na Severu

Antonijević: 10 novoinficiranih, nema pacijenata sa težom kliničkom slikom

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.