Elek: Na Infektivnom odeljenju mitrovičkog KBC leči se 10 pacijenata, jedan prebačen u KC Kragujevac

Doktor Zlatan Elek/ FOTO: KoSSev Severna Mirovica
Doktor Zlatan Elek/ FOTO: KoSSev Kosovska Mitrovica

Deset pacijenata koji su inficirani virusom korona hospitalizovani su na Infektivnom odeljenju Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici i svi su u stabilnom stanju. Jedna osoba je zbog komplikacija sa plućima prebačena u Klinički centar Kragujevac, saopštio je za KoSSev, v.d direktora KBC-a, dr Zlatan Elek.

Elek je dodao i da se šesnaest osoba nalazi u trijažnom centru, od kojih je 8 testirano i kod troje – četvoro od njih je potrebno ponoviti testiranje, dok se za ostalih 8 testiranje očekuje sutra.

Kazao je i da je internistička zgrada pretvorena u kovid bolnicu, zbog novih slučajeva inficiranja virusom, a sa namerom da obezbede veći kapacitet ležajeva.

Ipak dodaje da se nada da neće biti potrebe za dodatnim kapacitetima.

„Internistička zgrada je ispražnjena i pretvorena je u kovid, ali mi se nadamo da neće biti potrebe za tim“.

Dr Elek apelovao je na sve građane da se pridržavaju mera koje su snazi i da poštuju zaštitne mere.

Podsetimo, do sada je, prema poslednjim podacima, u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, registrovano 43 slučajeva inficiranja virusom korona.

Zavod za javno zdravlje poslao je u petak 50 uzoraka u laboratoriju „Vatreno oko“, a rezultati se očekuju kako su tada najavili, ili večeras ili sutra ujutru.

Pročitajte još:

Još 13 novoinficiranih na Severu Kosova

Pet novoinficiranih u srpskim sredinama na Kosovu

Antonijević: 15 novoobolelih; Kontakti se ne testiraju bez simptoma, uskoro nove mere

Nove mere suzbijanja infekcije COVID-19 u opštinama na Severu

Antonijević: 10 novoinficiranih, nema pacijenata sa težom kliničkom slikomPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.