U srpskim sredinama još 36 novoinficiranih koronavirusom

Antonijević
Foto: KoSSev

U opštinama na Severu Kosova u poslednje tri nedelje registrovano je 177 slučajeva koronavirusa, na centralnom Kosovu 31. Trenutno je hospitalizovano 50 osoba, 121 je u kućnoj izolaciji. Od juče, u opštinama na Severu zabeleženo je 26 novoinficiranih i još 10 u preostalim srpskim sredinama.

U poslednja 24 sata od 60 testiranih uzoraka iz srpskih sredina na Kosovu 36 su pozitivna, dok se čekaju rezultati za još 35 uzoraka poslatih u laboratoriju „Vatreno oko“ pri Kliničkom centru Srbije, saopštio je danas epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje u Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

U Severnoj Mitrovici u poslednja 24 sata zabeleženo je 10 novoobolelih. Do sada ukupno 107 slučajeva, od toga trenutno aktivnih 63. 49 osoba iz Mitrovice se nalazi u kućnoj izolaciji, a 14 je hospitalizovano.

U Zvečanu je do sada registrovano 48 obolelih, od toga je 24 izlečeno, 24 obolelih u poslednje tri nedelje. U poslednja 24 sata u ovoj opštini je registrovano četiri novoobolela lica. 15 Zvečanaca je u izolaciji, a devet je hospitalizovano.

Posle Mitrovice, u Leposaviću je zabeležen drugi najviši broj obolelih od juče – 8, od početka pandemije, u ovoj opštini je registrovano 67 inficiranih koronavirusom. Od trenutno aktivnih slučajeva, toga 21 osoba je u kućnoj izolaciji i 21 hospitalizovana.

U Zubinom Potoku je od početka pandemije, odnosno od kad se vrše testiranja u srpskim sredinama na Kosovu registovano 40 inificiranih koronavirusom, trenutno je 15 novoinficiranih, od toga četiri slučaja registrovano u poslednja 24 sata. 12 inficiranih je u kućnoj izolaciji, a troje je hospitalizovano.

Na Centralnom Kosovu zabeleženo je 31 novoobolelih, 10 slučajeva registrovano je u poslednja 24 sata. Od toga, po 3 novoinficiranih su iz Prilužja, Štrpca i Gnjilana i 1 iz Peći.

U KBC Kosovska Mitrovica smešteno je ukupno 50 lica iz svih sredina, u KBC Niš je tri osobe iz srpskih sredina na Kosovu, u KBC Kragujevac dva, dok je 121 osoba u kućnoj izolaciji.

Kako je za KoSSev potvrdio Antonijević, jedna osoba je u kritičnom stanju i prebačena je u ustanovu tercijarne zdravstvene zaštie, radi se o osobi koja je 1975. godište i koja je na respiratoru.

Uz Odeljenje za infektivne bolesti, kapaciteti Internog odeljenja bolničkog centra u Mitrovici su počeli da se koriste, naveo je takođe.

U srpskim sredinama na Kosovu od 18. juna registorovano je 175 slučajeva COVID-19.
Jedna mlada osoba nalazi se u kritičnom stanju, na respiratoru i prebačena je na jednu od klinika u Srbiji.

Od 12. juna do sada testirano je ukupno 2.313 od toga je 294 pozitivno na koronavirus.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.