Tužilaštvo pozvalo Bogdanovića na razgovor u vezi sa ubistvom Ivanovića

Bogdanovic
FOTO: Krik

Tužilaštvo za organizovani kriminal pozvalo je Bobana Bogdanovića na razgovor u vezi sa njegovim navodima o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića, saznaje KRIK. Bogdanović, koji je za KRIK ispričao da mu je prijatelj poverio da su u ubistvu učestvovale dve kriminalne grupe – Veljka Belivuka i Zvonka Veselinovića, navodi da će se rado odazvati pozivu.

Poziv Bogdanoviću stigao je gotovo dve nedelje pošto je u intervjuu za KRIK ispričao da mu je prijatelj Aleksandar Gligorijević – kriminalac iz grupe Veljka Belivuka koji je kasnije ubijen, rekao da je Ivanovića upucao Ljubomir Lainović, da je likvidaciju naručio ozloglašeni biznismen Zvonko Veselinović, kao i da je ubistvo organizovao Milan Radoičić.

„Pozdravljam odluku da budem pozvan na razgovor i sam sam pozitivno iznenađen“, kaže Bogdanović za KRIK i dodaje da će rado u petak otići u tužilaštvo i ponoviti ono što je već javno ispričao.

Bogdanović je, inače, odmah po objavljivanju intervjua bio u tužilaštvu i tražio da razgovara sa tužiocem, ali, kako kaže, rečeno mu je da tužilac nije tu. Tada je po njega došla policija i odvela ga u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

Tamo je dao iskaz i ponovio sve ono što je ispričao u intervjuu o svojim saznanjima u vezi sa ubistvom Ivanovića.

Poziv iz tužilaštva mu je upućen početkom prošle nedelje, stoji u dokumentu koji mu je stigao. Tužilaštvo, međutim, prošle nedelje nije odgovorilo na pitanja KRIK-a o tome da li će reagovati povodom Bogdanovićevih tvrdnji.

Dok je tužilaštvo ćutalo, slučajem su se bavili policija i njen ministar Aleksandar Vulin koji su pokušali da ga diskredituju. U saopštenju koje je policija objavila odmah po saslušanju Bogdanovića ističe se da „nije izneo nijednu novu činjenicu“ i da za svoje tvrdnje nije ponudio dokaze.

Ministar Vulin je na konferenciji sutradan Bogdanovića oslovljavao pogrdnim nadimkom Pacov, optužio ga da laže i naveo da prepričava svoje razgovore „sa pokojnicima o pokojnicima“, te da njegove tvrdnje ne mogu da se provere. Vulin je tada najavio i krivičnu prijavu protiv njega zbog neprijavljivanja krivičnog dela, a napao je i KRIK rekavši da novinari ove redakcije kriminalizuju Srbiju.

Krik

Bogdanović pre objavljivanja intervjua o ubistvu Olivera Ivanovića govorio u Predsedništvu Srbije

Ninić o novim saznanjima o ubistvu Ivanovića: Tužilac zabada glavu u pesak

Put istine Milene Popović: Od nepostojećih do sve ozbiljnijih pretnji

Prelević: Prijava protiv Bogdanovića ukazuje da je MUP pristrasan u slučaju ubistva Ivanovića

Miroslav Ivanović: „Ne zadovoljavam se imenima ubica mog brata, hoću razobličenje cele priče“

MUP podnosi prijavu protiv Bogdanovića jer nije prijavio saznanja o ubistvu O.Ivanovića, Vulin kaže i da je njegovo svedočenje laž

Porodica Ivanović uznemirena nakon jučerašnje vesti, četiri godine ćutnje indikativno, promil nade

Vučić o navodnom ubici, nalogodavcu i organizatoru ubistva Olivera Ivanovića: Besmislene laži

Tepić i Aleksić: Zašto nisu privedeni Radoičić, Veselinović? Simo Spasić ih ometao

MUP: Nijedan navod Bogdanović nije potvrdio dokazima, odbio i poligraf

Prijatelj ubijenog Belivukovog saradnika za KRIK otkriva navodnog nalogodavca i ubicu Olivera Ivanovića

Ivanovićev bratanac: Belivuk mnogo zna, pokušava da se nagodi sa vlastima

N1: Belivuk ponudio saradnju u slučajevima Oliver Ivanović, Cvijan i SavamalaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.