Porodica Ivanović uznemirena nakon jučerašnje vesti, četiri godine ćutnje indikativno, promil nade

„Boban Bogdanović je u intervjuu za KRIK izneo puno detalja, neko mora da ispita svaku činjenicu. Ukoliko se ustanovi da ima elemenata istine, onda se zna šta se radi u ozbiljnoj državi“, poručio je bratanac Olivera Ivanovića, Aleksandar Ivanović govoreći sinoć za TV N1. Razlog za njegovo ubistvo je isključivo političke prirode, uveren je Aleksandar. „Oliver nije bio džuboks u koji ubacite dovoljnu količinu novca, onda on peva ono što vi želite. Oliver je imao svoj čvrst stav koji je jasno i glasno izgovarao“, kazao je.

Vest dana juče je bilo svedočenje prijatelja ubijenog pripadnika Belivukovog klana za KRIK sa direktnim izgovaranjem imena neposrednog ubice, naručioca i organizatora ubistva Olivera Ivanovića i potvrdu da je spreman da u oba tužilaštva da svoj iskaz. Pored dva već poznata imena koja se u javnosti, ali i prema optužnici u kosovskom tužilaštvu, neposredno povezuju sa smrću poznatog srpskog političara – visokog funkcionera Srpske liste Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića, pojavilo se i novo – navodnog ubice.

Porodicu uznemiri takva stvar, kazao je sinoć Ivanovićev bratanac.

„Četiri godine prevelike ćutnje je indikativno. Siguran sam da postoje dokazi i snimci, ali da je neophodno sačekati pravi trenutak kada će neko odlučiti koji je to trenutak da se sazna istina. Tako ćemo doći do veleobrta gde će se sve saznati“, kazao je.

Dodaje da je pokušao da analizira način na koji Boban Bogdanović govori.

„Bio je smiren, staložen, uverljivo je iznosio podatke. Uverljivo možete i neistinu da iznesete, ali i vrlo tačne podatke, nije to tema kojom sme i treba da se bavi porodica. Tužilac treba da se bavi, ne sme je preskočiti. Komentar Brnabić ne priliči ni da ste nekoga pronašli na ulici, ona ne treba da se bavi ovim pitanjem, a još manje da se ovako oglašava. Promil nade gajim da će ovog puta neko stvarno da kaže – ovo je prevršilo svaku meru kakva god da je istina“, napominje Ivanović.

„Ko god da je ubio Olivera Ivanovića, to nije mogao da uradi bez logističke podrške nekoga sa terena. Buni zašto nema snimaka sa kamera, ako su ga ubili Albanci, zašto se Srbi nisu organizovali i dokazali. Kada su mu zapalili automobil, on je na tom slučaju objašnjavao zašto nema snimaka. Komšija mu je rekao – nemoj da mi tražiš snimak jer će doći po mene. Nemoguće da policija nije uspela da pronađe nijedan snimak“, kaže Ivanović.

Bogdanović nije odbio poligraf, želeo je neki drugi dan

Novinarka KRIK-a Milica Vojinović napominje da je primarni zadatak KRIK-a bio da se uvere u istinitost bliskog prijateljskog odnosa Bobana Bogdanovića, koji godinama ima veze sa sportom i njegovog prijatelja – ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, inače člana klana Veljka Belivuka.

„Boban Bogdanović je prijatelj Aleksandra Gligorijevića, koji je kriminalac, visoko pozicioniran član klana do jednog momenta, na kraju je nastradao od klana. Ono što je važno je da je Boban njegov blizak prijatelj, nama je prvo bio fokus da proverimo istinitost tog odnosa, videli smo poruke u kojima se vidi da su bili bliski prijatelji. On je kasnije objasnio da se poznaju od detinjstva. Imamo nekoga ko je bio blizak sa jednim kriminalcem koji je znao šta se desilo u slučaju Olivera Ivanovića. On je dobio novac od Belivuka i isplatio ga Lainoviću, koji mu je rekao da je novac dobio jer je izvršio ubistvo“, priča Vojinović.

Odmah nakon što je intervju objavljen, Bogdanović je otišao u Tužilaštvo, kaže Vojinović.

„Ali nije bilo nikoga da ga primi, odveden je u policiju gde je saslušavan nekoliko sati. Ispričao je sve iz intervjua, rečeno mu je da će saslušanje biti prosleđeno tužiocu i da će na osnovu toga videti šta će s tim. Što je logičan sled događaja. Dobili smo skandalozno saopštenje MUP-a, policija nije nadležna da govori i ceni takve stvari, to je prva stvar koja je nelogična, to radi Tužilaštvo. Druga stvar, ja prvi put čujem da svedok treba da donese dokaze, to radi Tužilaštvo, njemu policija nije ni tražila dokaze, on je voljan da priloži sve komunikacije sa Gligorijevićem i sve šta ima i rekao je da poligraf nije odbio već da nije želeo odmah danas, nego narednih dana“, rekla je.

Podsetimo, MUP je saopštio da je Bogdanović odbio predlog policijskih službenika da svoje navode potvrdi na poligrafu.

„Neubičajeno je da policija ovako brzo da saopštenje. Mi uvek podstičemo institucije da izlaze sa saopštenjima, a što se tiče ovog slučaja (ubistvo Olivera Ivanovića, prim.red.) mi od Tužilaštva, neverovatno da ovoliko godina nismo imali nijedno obraćanje. Čak ni u slučaju Belivuka nismo imali javnu konferenciju tužioca koji će nešto da kaže i da mu se postave pitanja. To je zatvorenost Tužilaštva koja ne uliva poverenje“, kaže novinarka KRIK-a.

Podsetimo, Bogdanović je za KRIK svedočio da je Olivera Ivanovića navodno ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, da je navodni naručilac ubistva Zvonko Veselinović, organizator Milan Radoičić, te da srpski predsednik sa tim nema nikakve veze.

„Besmislene laži“, ocenio je sinoć Aleksandar Vučić ove informacije, ali i kazao: „Što, da neće da se izvine posle dve godine laži?!“

Opširnije o svemu u:

Vučić o navodnom ubici, nalogodavcu i organizatoru ubistva Olivera Ivanovića: Besmislene laži

Tepić i Aleksić: Zašto nisu privedeni Radoičić, Veselinović? Simo Spasić ih ometao

MUP: Nijedan navod Bogdanović nije potvrdio dokazima, odbio i poligraf

Prijatelj ubijenog Belivukovog saradnika za KRIK otkriva navodnog nalogodavca i ubicu Olivera IvanovićaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.