’’Ipak ništa od NATO’’ sledećeg jutra znači ’’podržali ulazak u NATO’’

U dva dana prošle nedelje portal Srbija danas je obavljivanjem dve vesti povodom oglašavanja Ambasade SAD na Kosovu u vezi sa eventualnim prijemom Kosova u NATO sam sebe demantovao navodeći najpre „ništa od NATO“, da bi sutradan objavili kako su iz SAD „podržali ulazak u NATO“.

Međutim, već sledećeg jutra Srbija danas objavljuje istu vest pod drugim naslovom: „NOVI NOŽ U LEĐA SRBIJI! Neverovatno licemerje Amerike: Podržali ulazak LAŽNE DRŽAVE u NATO“.

Dramatičan naslov uz, ovoga puta potpuno drugačiji zaključak o ulasku u NATO, te pominjanje „novog noža u leđa“ i „licemerja Amerike“ pridružen je istovetnom tekstu i porukama koje je Ambasada SAD u Prištini uputila kosovskom listu.

Stav SAD po pitanju ulaska Kosova u NATO nije nikakva novost, niti „novi nož u leđa Srbiji“.

O otvaranju vrata Kosovu za punopravno članstvo u NATO i Evropskoj uniji razgovarali su, početkom februara 2012, tadašnji premijer Kosova Hašim Tači i državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton.

Kako je nakon tog razgovora saopšteno iz Kabineta premijera Kosova, „Sekretarka Klinton je potvrdila da će Kosovo imati punu podršku Sjedinjenih Država u tom pogledu“.

Kim

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.