Trajković saopštila da je sada i njena ćerka zadržana na aerodromu

Rada Trajković
FOTO: KoSSev

Savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak Rada Trajković saopštila je da je srpska pogranična policija zadržala njenu ćerku na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu.

„Moja ćerka koja je britanski državljanin, upravo je sletela na Beogradski aerodrom. Zadržana je od strane granične policije. Ovo već prelazi svaku meru“, napisala je Trajković na Tviteru.

U međuvremenu, na prozivke koje su usledile na to da je njena ćerka britanski državljanin, Trajković je navela:

„Na hiljade naše talentovane dece je nažalost imigriralo bežeći od ovog čemera. Moja deca se za svoju poziciju u svetu bore sama, svojim obrazovanjem. Ali teško je to, znam, iz SNS Srbije shvatiti“.

Trajković je ove nedelje, kako je izveštavala javnost, na Merdaru zadržana u oba pravca – putujući u Prištinu i nazad, ukupno 24 časa.

Kada joj se zdravstveno stanje pogoršalo, njena ćerka je sa Tviter naloga same Trajkovićeve obavestila javnost da je ona sa Merdara prebačena u bolnicu u Prokuplje, odakle je u danu posle otpuštena na kućni oporavak.

U međuvremenu, oglasio se i srpski predsednik. Premda je nije imenovao, naveo je da je „Kurtijeva savetnica“ čekala „dva sata, sve u skladu sa zakonom“, te da „nema stranca koji ga nije zvao“.

Sa druge strane, međunarodni predstavnici su osudili kršenje prava Radi Trajković, kao i kosovski premijer Aljbin Kurti. Povodom njenog zadržavanja na Merdaru, oglasio se i kosovski premijer Aljbin Kurti, koji je to ocenio kao „grubo kršenje ljudskih prava“.

Povezane vesti:

Vučić: „Kurtijeva savetnica“ čekala dva sata, sve u skladu sa zakonom, nema stranca koji me nije zvao

Ćerka Rade Trajković: Mama je prebačena u bolnicu u Prokuplju

Rada Trajković nakon 14 sati na Merdaru: I dalje čekam insulin, dokumenta mi uzela BIA; Kurti: Grubo kršenje ljudskih prava

Trajković prešla Merdare nakon zadržavanja, sastala se sa Hovenijerom, pa ponovo zadržana pri povratkuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.