Telekom Srbija: Usvojena žalba MTS d.o.o. – „nastavljamo slobodno da poslujemo“

FOTO: KoSSev

Usvojena je žalba kompanije MTS d.o.o – podružnice Telekoma Srbije na Kosovu u vezi sa odlukom o oduzimanju licence, potvrđeno je za KoSSev.

MTS. D.O.O nastavlja slobodno da posluje, naveli su iz ove kompanije.

„Prištinski organi su usvojili žalbu MTS d.o.o. na prethodnu odluku o brisanju iz registra privrednih društava. S toga, MTS d.o.o. nastavlja da bude uredno upisan i da i dalje normalno posluje“, naznačilu su.

Kako navode, Agenciji za privredne registre u Prištini (ARBK) je naloženo da sve izmene i podatke u registru ponovo sagleda uz „strogo poštovanje Briselskog sporazuma i drugih merodavnih propisa“.

Generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić, poručio je da je zadovoljan odlukom.

Kaže da je njome potvrđena istina i vraća pravna sigurnost za poslovanje i funkcionisanje MTS d.o.o, a u skladu sa vladavinom prava.

„Nakon velike i teške borbe, za sada je istina pobedila, a što je od ogromnog značaja za naše zaposlene, korisnike i ljude koji žive na Kosovu i Metohiji. Ovo je samo početak u daljem radu i razvoju MTS d.o.o, koja će sigurno postati lider kvalitetom i raznovrsnošću svojih usluga. I ovoga puta želim da kažem, da smo tek počeli i da su velike stvari tek pred nama!“, dodao je Lučić.

On se zahvalio predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću i ostalim predstavnicima srpskih institucija na „svom mukotrpnom radu, posvećenosti i zalaganju tokom ovog izuzetno teškog postupka“.

Zahvalio se i predstavnicima međunarodne zajednice i „svim akterima dobre volje koji su bili od neizmerne pomoći da u ovom slučaju pravo i pravda pobede.“

Podsetimo, Kosovska agencija za registraciju preduzeća donela je prošlog meseca odluku kojom je naloženo ukidanje kompanije MTS d.o.o, odnosno oduzimanje licence.

Sertifikati o registraciji poništeni su zbog dokumentacije sa „neustavnim sadržajem“ naveli su iz kosovskog ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine.

Ova kompanija je u međuvremenu podnela žalbu, dok je direktor Telekoma u utorak boravio u Prištini, gde je o odluci ove Agencije ujedno razgovarao sa međunarodnim predstavnicima.

Istog dana je Antimonopolski organ u Prištini održao prvo ročište protiv kompanije MTS d.o.o.

Na ročištu je v.d. direktora Uprave za zaštitu konkurencije, Seljajdin Beća (Selajdin Beqa), kazao da je ovo preduzeće preduzelo radnje „suprotno zakonu o zaštiti konkurencije kupovinom drugih operatera bez obaveštenja“.

Sa druge strane, generalni direktor MTS d.o.o, Vladimir Lučić, je naglasio da MTS d.o.o. na Kosovu radi onako kako je to definisano Briselskim sporazumom, te da bi njegovo gašenje „imalo velike posledice“, dok je ujedno najavio da rok za donošenje odluke ističe danas.

Povezane vesti:

Održano prvo ročište u slučaju MTS d.o.o, rok za odluku do petka

MTS d.o.o: Operatore smo akvizirali u vreme kada na snazi nije bio Zakon na osnovu kog je sada pokrenuta istraga

Telekom: Poništavanje sertifikata MTS d.o.o – kršenje zakona, „nigde ne piše Republika Srbija“

Priština potvrdila: Oduzet poslovni sertifikat MTS d.o.o

MINT: Oduzeto 15 poslovnih sertifikata, u dokumentaciji gradovi na Kosovu predstavljeni kao deo Srbije

Antimonopolska uprava pokrenula istragu protiv MTS d.o.o.

MTS d.o.o: Operatore smo akvizirali u vreme kada na snazi nije bio Zakon na osnovu kog je sada pokrenuta istragaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.