Tahiri: Beogradu se nije dopao odgovor KFOR-a

Edita Tahiri
Foto: RSE, Edita Tahiri

„Srbiji se nije dopao odgovor KFOR-a, inače bi požurila da ga objavi“, smatra Edita Tahiri, bivša glavna pregovaračica u dijalogu Beograda i Prištine.

Predstavnici Komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma Generalštaba Vojske Srbije preuzeli su na Badnje veče, u 19.00 časova na Merdaru od predstavnika KFOR-a odgovor na zahtev za povratak do 1.000 pripadnika Vojske Srbije i policije Republike Srbije na Kosovo, saopštilo je juče Ministarstvo odbrane.

Međutim, oni nisu precizirali i koji su odgovor dobili, već da su dokument dostavili kabinetu predsednika Srbije radi upoznavanja predsednika sa sadržajem odgovora KFOR-a.

I Iz KFOR-a su takođe potvrdili da su predali odgovor, ali kao i u srpskom Ministarstvu odbrane, ni oni nisu otkrivali odgovor.

Komisija za primenu vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, a pri Generalštabu Vojske Srbije prethodno je 16. decembra takođe na Merdaru KFOR-u predala odluku Vlade Srbije, odnosno zahtev za vraćanje do 1.000 pripadnika vojske i policije na Kosovo.

Više puta je i sam predsednik Srbije napominjao da je odgovor KFOR-a unapred poznat – negativan.



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.