Tači najavio konsultacije sa političkim partijama za sledeću nedelju

Hašim Tači
Foto: RSE

Kancelarija kosovskog predsednika, Hašima Tačija, najavila je da će Tači sledeće nedelje otpočeti proces konsultacija sa političkim partijama oko daljih poteza nakon ostavke kosovskog premijera, Ramuša Haradinaja sa te funkcije.

U saopštenju Kancelarije predsednika navodi se da Tači „preduzima sve potrebne radnje u skladu sa nadležnostima utvrđenim Ustavom“. Javnost uveravaju da će kosovski predsednik „koji predstavlja jedinstvo naroda i garant demokratskog funkcionisanja institucija“ te da će svaki njegov korak biti u skladu sa „interesima građana i države“.

„Predsednik Republike Kosovo uverava sve građane da će svaki postupak biti u skladu sa Ustavom Republike Kosovo i počev od sledeće nedelje će početi konsultacije sa političkim partijama i koalicijama o daljim koracima koji će dovesti do prevazilaženja situacije nastale nakon ostavke premijera“, navodi se u saopštenju Kancelarije kosovskog predsednika.

Tokom proteklih dana, u kosovskim medijima se spekulisalo da Tači, ali i predsednik PDK, Kadri Veselji, traže način da izbegnu raspisivanje vanrednih izbora i novu vladu formira obezbeđivanjem podrške za novog mandatara.

Povezani članci:

Gazeta Blic: „Tajni“ plan Tačija i PDK da spreče nove izbore

RTK: Vanredni izbori na Kosovu 8. septembra

Novi izbori na Kosovu ili rekonstrukcija vlade?

Kosovske partije se ubrzano spremaju za izbore, mnoge se izjasnile po pitanju mogućih koalicija

Ramuš Haradinaj podneo ostavku, dobio poziv iz Haga u svojstvu osumnjičenog 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.