Šta je sve zaplenjeno u današnjoj operaciji na Severu

FOTO: KoSSev

Počev od 6 časova jutros, na pet lokacija u tri opštine na Severu Kosova – Zvečanu, Zubinom Potoku i severnom delu Mitrovice, izvršene su policijske operacije odnosno kontrole u vezi sa dešavanjima u selu Banjska. 

Pretresi su danas izvršeni, prema potvrđenim informacijama, uglavnom na imovinama sada već bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, ali i Vladimira Radivojevića zvanog Mami, koje specijalno tužilaštvo povezuje sa događajima u selu Banjska od 24. septembra odnosno navodi da su oni osumnjičeni.

Specijalne jedinice ušle su i u dva objekta Kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica. Tužilaštvo danas potvrđuje da se ove akcije nisu vršile u delovima bolnice u kojima se leče pacijenti.

Isto je jutros kazao i direktor ove bolnice, Zlatan Elek, da su akcije izvršene u bolničkoj kotlarnici i vešeraju, ali i da u njima specijalna policija koja je ove akcije vršila – nije pronašla ništa, a za to je on posedovao i dokazni dokument odnosno zapisnik.

Sa druge strane, kako smo se uverili na licu mesta, iz podzemne garaže zgrade u Kosovskoj Mitrovici koja se povezuje sa Milanom Radoičićem, policija je odvezla više luksuznih vozila, kao i papirne kese sa nepoznatom sadržinom.

Kosovsko specijalno tužilaštvo sada je izlistalo šta je sve danas zaplenjeno tokom provere imovine dvojice osumnjičenih:

„Dva vozila marke Mercedes, 4,84 kg srebra, 4×4 motor, jedan čamac-brod, dve neprobojne ploče sa dva štitnika, tri noža, dva rutera, dva ključa od automobila, pet čaura, jedan dron, pet USB, jedna GoPro kamera – SSD, video kamera sa karticom, optički nišan, jedan sprej i sedam mobilnih telefona“.

Ujedno, iz Specijalnog tužilaštva navode da će nadležnom sudu podneti zahtev za oduzimanje vile na obali jezera Gazivode, kao i jedan penthaus, i jedan lokal.

Reč je o vili u navodnom vlasništvu Milana Radoičića, u kojoj je jutros policija izvršila pretres.

Čelnik kosovskog MUP-a danas je objavio i snimak ovog luksuznog objekta na litici stene kroz koju prolazi jedan od više tunela na magistralnom putu ka Brnjaku.

„Ovo dokazuje da su Milan Radoičić i njegovi saradnici postali multimilioneri pod maskom branilaca građana“, naveo je u nastavku objave Dželjalj Svećlja.

A dok kosovske vlasti traže dokaze za Radoičićevu umešanost u sukobima u selu Banjska, Milan Radoičić danas je preko svog advokata potvrdio da je organizovao i učestvovao u ovoj akciji.

Povezane vesti: 

Petronijević: Nema mesta vođenju postupka protiv Radoičića, došao da spreči teror

Milan Radoičić preuzeo na sebe svu odgovornost za Banjsku, podneo ostavku

Svećlja sa snimkom Radoičićeve vile na Gazivodama: Pod maskom branitelja, on i njegovi saradnici postali multimilioneri

Tužilac: Akcije se vršile uglavnom na imovini u vlasništvu Milana Radoičića

Kancelarija i SL o jutrošnjoj operaciji: Kurti koristi događaje u Banjskoj kao izgovor za nastavak terora

Policijske operacije kod Greya i u krugu KBC-a u K.Mitrovici, pretresi i u Zvečanu i Z.Potoku

Elek: Pretres izvršen u kotlarnici i vešeraju, ništa nije pronađeno, oduzet uređaj za video nadzor


O svim dešavanjima vezanim za najnovije tenzije na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici:

Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.