Završene policijske operacije kod Greya i u krugu KBC-a u K.Mitrovici, kao i u Zvečanu i Z.Potoku


Vest se ažurira

09:15 – Završen pretres 

Završen je pretres i pete lokacije na Severu, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

Ni sada nije mogao da iznese detalje ni o samim lokacijama, ni šta je rezultat, ali je najavio da bi mogla da usledi i konferencija za medije.

09:00 – Policija i u Radoičićevoj vili na Gazivodama?

Kosovski mediji javljaju da se od 6 časova jutros pretresa vila Milana Radoičića na Gazivodama. Luksuzni objekat koji se dovodi u vezu sa njim izgrađen je na litici stene kroz koju prolazi jedan od više tunela na magistralnom putu ka Brnjaku. Policija još uvek ovo nije potvrdila, osim da sprovodi operacije i u Zubinom Potoku.

08: 45 – U pretresu vešeraja i kotlarnice KBC u Kosovskoj Mitrovici, nije pronađeno ništa

Kako je kazao direktor bolnice Zlatan Elek, u jutrošnjem pretresu objekata vešeraja i kotlarnice nije pronađeno ništa.

Obijena su vrata vešeraja i magacina.

Njegovo obraćanje je u toku.

08:30 – Direktor KBC Zlatan Elek u 08:30 održaće konferenciju za medije


08:20 – Pet lokacija pretresano, završen pretren na četiri, bez daljih detalja

Od pet lokacija koliko je pretresano ovog jutra, akcija je završena na četiri, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani. Nije mogao, kaže, u ovom trenutku da iznosi detalje, gde i da li je i šta pronađeno.

08.00 – Specijalci i EULEX napustili ulicu u kojoj se nalazi restoran Grey

Svi pripadici specijalnih jedinica, kao i službenici misije EULEX napustili su ulicu u kojoj se nalazi restoran „Grey“. Pretpostavka je da je policija iz podzemne garaže ove zgrade zaplenila više vozila od kojih su dva sa beogradskih registraskim oznaka i jedan kvad bez tablica.

U dva navrata su pripadnici policije iz zgrade iznosili papirne kese, sa još uvek nepoznatim sadržajem.

07.56 – KP: Kontrola na ukupno pet lokacija u tri opštine, građani da ne brinu

Kosovska policija u međuvremenu je potvrdila da se uz nalog suda za kontrolu, pretres vrši na ukupno pet lokacija u tri opštine na Severu.

Potvrđuju i da se na licu mesta nalazi i tužilac, a da se kontrole vrše u koordinaciji za EULEX-om i KFOR-om.
Građanima su iz policije poručili da ne treba da brinu.
07.53 – Pretres i u kući u Zvečanu

Prema još uvek nepotvrđenoj informaciji policija je ušla i u kuću u Zvečanu, čoveka koji se povezuje sa potpredsednikom Srpske liste, inače jednim od tzv. vođa navijača.

07.39 – Iznete dve papirne kese iz Greja

Dvojica policijskih službenika izneli su iz zgrade u kojoj se nalazi restoran Grey dve papirne kese, koje su ubacili u službeni auto. Nije poznato šta je u njima.

07:15 – Pretres na Severu

U severnom delu Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku trenutno se vrše policijske operacije. 

Kako nam je potvrdio zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever, ove se operacije, odnosno pretresi vrše u vezi sa poslednjim dešavanjima u selu Banjska.

Policija se nalazi u više delova grada – krug bolnice, kao i kod zgrade i restorana Grey.

Kako KoSSev saznaje, pretres se vrši u ovoj zgradi, kao i u jednom od delova, odnosno servisa KBC unutar bolničkog kruga.

Spomenuta zgrada povezuje se sa potpredsednikom Srpske liste, Milanom Radoičićem, kog su kosovske vlasti sada označile kao vođu grupe koja je u nedelju u Banjskoj napala policiju i jednog usmrtila.  U ovoj je zgradi već vršen pretres 2018. odakle je, kako se veruje, Radoičić uspeo da kosovskim organima pobegne., tada u vezi s aubistvo  Olivera Ivanovića. 

Iako su policijske operacije u toku, ulica u kojoj se nalazi restoran je otvorena, a roditelji dovode decu u obližnju Predškolsku ustanovu kao i u školu.

Sa druge strane ima i dece koja, kako se akcija sprovodi u vreme održavanja nastave, nisu došla danas u školu.

Osim Kosovske policije, na ulicama je primećen veći broj vozila EULEX-a.

U zgradi u kojoj je vršen pretres nalaze se i pripadnici ove misije, kako se pretpostavlja, i oni se deo operacije.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.