Srpska lista šalje podršku Vučiću – Jedini tračak nade, ZSO, opozicija naziva porazom

„Umesto da budu podrška svojoj državi i svom narodu, oni biraju da sa strane kao šibicari gledaju kako da se domognu fotelja“, oglasila se Srpska lista nakon serije reakcija opozicije u Beogradu na vest da su srpski predsednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti juče u Briselu usaglasili da nisu potrebni novi pregovori u vezi evropskog predloga.

Opozicija u Beogradu snažno je kritikovala predsednika Srbije, optužujući ga za „izdaju“ i „priznanje nezavisnosti Kosova“.

U njegovu odbranu danas je stala Srpska Lista sa porukom:

„Umesto da budu podrška svojoj državi i svom narodu, oni biraju da sa strane, kao šibicari, gledaju kako da se domognu fotelja i na leđa Aleksandra Vučića postave još više tereta, a neki i da mu sa tih istih leđa oderu kožu“.

Nazvavši ih „kvazi opozicijom“ prst su uperili u nekoliko predstavnika opozicije poimence – Bogdanovića, Radu Trajković, Boška Obradovića i Miloša Jovanovića.

„Nakon što je kvazi opoziciji u Beogradu propala nada da će predsednik Vučić potpisati kapitulaciju i predati Kosovo i Metohiju, sada umesto izvinjenja Goran Bogdanović, koji živi u Beogradu, koji se lažno predstavlja da živi u Leposaviću, Rada Trajković koja živi na Savskom Vencu a predstavlja se kao predstavnik Srba sa Kosova i Metohije, Boško Obradović koji se lažno predstavlja patriotom a sve radi protiv interesa srpskog naroda, Miloš Jovanović, koji se lažno predstavlja kao Srbin, a krije da je i Francuz i svi njima slični nastavljaju da lažu i napadaju predsednika Vučića a ni reč da kažu protiv Kurtija, ili onih koji su stvorili i snažno podržavaju nezavisno Kosovo“.

„Da stvar bude gora, jedini tračak nade za Srbe na Kosovu i Metohiji, Zajednicu srpskih opština nabrojani jahači apokalipse nazivaju porazom, predstavljajući je kao nešto što ne treba Srbima na ovim prostorima ponavljajući reči Aljbina Kurtija“, poručili su.

Predsedniku Vučiću poslali su svoju podršku, „da nastavi borbu za formiranje ZSO“, a kako bi „imali krovnu instituciju sprskog naroda“, za koju tvrde da će zaštiti pojedinačna i kolektivna prava Srba i „stvoriti uslove za opstanak, ostanak i povratak srpskog naroda na Kosovo i Metohiju“.

Više o pregovorima u Briselu:

Opozicija u Beogradu o evropskom predlogu: „Izdaja“, „Prihvatanje nezavisnosti Kosova“

Stano: Cilj dogovora nije priznavanje nego normalizacija

Bisljimi: Potpuna normalizacija odnosa zahteva uzajamno priznanje i poštovanje prava manjina

O evropskom predlogu/sporazumu: Šta se (nije) izgubilo u prevodu

Vučić: Izborili smo se za budućnost Srbije u miru

Prve reakcije u Prištini: Sa izuzetkom Haradinaja, ostali kritikuju

Objavljen sadržaj evropskog predloga „Sporazum o putu normalizacije između Kosova i Srbije“

Borelj: Vučić i Kurti usaglasili da nisu potrebne dalje diskusije o sadržaju predloga Sporazuma, u martu finalizacija aneksa primene

Kurti nakon sastanka: Nisam potpisao jer druga strana nije bila voljna za to

Vučić: Sledeći susret u Makedoniji, krajem marta evropski posrednici žele izveštaj o tome šta smo se dogovorili

Koha: Kurti u Briselu u pratnji britanskog profesora Marka VeleraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.