Srpska lista: Istraga protiv Todosijevića još jedan proces kojim Priština želi da ućutka Srpsku listu odnosno srpski narod

Goran Rakić Zvečan
Foto: KoSSev

„Želim da upozorim Prištinu, da srpski narod neće dozvoliti da se institucionalnim pritiskom i nasiljem sprovodi etničko čišćenje srpskih političkih predstavnika u želji da se pokori i obezglavi srpski narod na Kosovu i Metohiji“, reakcija je predsednika Srpske liste, Gorana Rakića, nakon vesti da je Specijalno tužilaštvo Kosova pokrenulo istragu povodom izjava Ivana Todosijevića, člana Srpske liste i nedavno smenjenog ministra administracije lokalne samouprave. Todosijević je povodom ceremonije obeležavanja dvadesetogodišnjice NATO bombardovanja u Zvečanu izjavio da je povod za bombardovanje bio „izmišljeni Račak“ koji su fabrikovali „šiptarski teroristi“.

Saopštenje Gorana Rakića prenosimo u celosti.

Najava da je pokrenut postupak za utvrđivanje nekakve odgovornosti člana predsedništva Srpske liste Ivana Todosijević je nastavak politike zastrašivanja svih slobodnomislećih Srba koji nisu nikada posustali u borbi za svoj narod i svoju Srbiju, ali ni od jasne borbe za istinu.

Nakon pokušaja ubistva potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića novembra prošle godine, ovo je još jedan proces kojim Priština želi da ućutka Srpsku listu odnosno srpski narod kako se ne bi čula istina o stradanju i patnjama našeg naroda u zadnjih dvadeset godina.

U nameri da sačuvamo mir pokazali smo spremnost da sačuvamo prisebnost i ne dozvolimo da naš narod nasedne na provokacije Prištine u prethodnom periodu. Ipak, kao predsednik Srpske liste želim da upozorim Prištinu, da srpski narod neće dozvoliti da se institucionalnim pritiskom i nasiljem sprovodi etničko čišćenje srpskih političkih predstavnika u želji da se pokori i obezglavi srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Namera Prištine je očigledna, i mi ne možemo nemo posmatrati kako najbolje među nama blate montiranim optužnicama i proteruju ih sa Kosova i Metohije.

Svaku aktivnost uperenu protiv bilo kog Srbina uzećemo najozbiljnije u razmatranje. Naša jasna poruka je da im nećemo dozvoliti da nastave sa pritiscima, terorom i proterivanjem svakoga ko im ne odgovara, sve dok ne slome slobodarski duh našeg naroda.

Pozivam i međunarodnu zajednicu, pre svih predstavnike EU, UNMIK, ali i ambasade u Prištini, da najhitnije reaguju na ove provokacije i spreče dalju eskalaciju situacije na terenu koja može naneti nesagledivu štetu na ovom prostoru.

Povezane vesti:

Diskriminisana zbog stava o NATO bombardovanju?

Haradinaj smenio Mikić zbog objave o NATO bombardovanju

Musljiu tražila smenu zamenice ministra pravde Vesne Mikić iz SL zbog statusa o NATO bombardovanju

Haradinaj smenio Rikala: Bio je ministar kojeg su poštovali u Vladi Kosova

Haradinaj razrešio dužnosti ministra Todosijevića zbog izjave o NATO bombardovanju

Reakcije posle smene kosovskog ministra u ostavci Todosijevića

Koha: KMDLNJ – Nije dovoljna smena, Todosijević treba da se uhapsiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.