Musljiu tražila smenu zamenice ministra pravde Vesne Mikić iz SL zbog statusa o NATO bombardovanju

Foto: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog jezika, osim naslova koji je adaptiran)

Srpska zamenica ministra pravde, Vesna Mikić, reagovala je na poziv poslanice PDK, Ganimete Musljiu (Ganimeta Musliu) za njenu smenu.

Mikić je navela da ima pravo da izrazi svoje mišljenje i stav.

„Mislim da za Vas postoje važnija pitanja koja bi trebalo da rešavate u skupštini umesto surfovanja na Fejsbukuj po tuđim privatnim profilima. Zakonom je gđo Musliu, zabranjeno skidanje fotografija i tekstova sa privatnih profila bez dozvole vlasnika istog“, napisala je i dodala da Musljiu nije svesna da Srbi redovno plaćaju porez.

Poslanica Musljiu je zatražila da predsednik vlade, Ramuš Haradinaj, smeni Mikić zbog statusa na Fejsbuku o 20. godišnjici NATO bombardovanja.

NATO intervenciju je nazvala genocidom protiv suverene zemlje.

„Na današnji dan, pre tačno 20 godina nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen je namerno planiran genocid od strane NATO alijanse“, napisala je između ostalog srpska zamenica ministra u Vladi Kosova, Vesna Mikić.

Nakon ovoga, reagovala je Musljiu napisavši da ova zamenica ministra ne bi trebalo da bude plaćana porezom građana.

„Premijeru Haradinaj, otpustite je. Dosta smo više tolerisali, ali ne do beskonačnosti. Ovakve prljavštine ne služe ni Srbima na Kosovu. Neka ide da živi u njenoj suverenoj zemlji“, napisala je Musljiu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.