SLS obeležila 13 godina od osnivanja

Konferencija povodom 13 godina SLS
Foto: RTV Kim

Konferencijom za novinare Samostalna liberalna stranka obeležila je trinaest godina od osnivanja. Predsednik stranke Slobodan Petrović poručio je da će se SLS i dalje zalagati za bolji položaj Srba na Kosovu.

I dalje žrtve zbog različitosti u političkim stavovima

“SLS je stajala čvrsto 13 godina sa svojim planovima, idejama i vizijama. Ono što, najpre, svima vama želim da poručim jeste da će u fokusu našeg rada i u narednim godinama ostati bolji život i opstanak srpske zajednice na Kosovu, ali i svih drugih ljudi bez obzira na razlike, nacionalnost,” poručio je predsednik SLS-a Slobodan Petrović.

Petrović je kazao da će se SLS truditi da i dalje stvara bolji položaj za Srbe.

“Godišnjica liberalne stranke je kada se prisećamo kroz šta smo sve prošli, koliko smo uradili, ali ne smemo zaboraviti i one koji nisu sa nama, oni su ti koji su platili najveći danak različitosti, mislim pre svega na različitosti u političkim stavovima zbog čega smo, nažalost, i danas žrtve. To nas ne sme pokolebati u daljem radu, već naprotiv, to će nam dati snagu da nastavimo dalju misiju koju smo započeli pre 13 godina. Dužni smo da svojoj deci obezbedimo bolje i sigurnije okruženje,” kazao je Petrović na konferenciji za novinare.

Potpredsednica Samostalne liberalne stranke Sandra Đokić navodi da su članovi ove stranke, ovom godišnjicom, zaokružili napor i rad u prethodnom periodu u jednu organizacionu celinu, te da su detaljnije razmotrili pravac budućeg rada.

“Budući ciljevi zasnovani su nam na istim prioritetima, uključivanjem još većeg broja žena i omladine u politiku, njihovim osnaživanjem i motivisanjem,” kazala je Đokićeva.

Ponosni na vas koji verujete da može i drugačije, a ne silom

Prisutnima su se obratili i članovi odbora Mladen Stanković i Milena Zdravković.

“Još jedna godina je iza nas koja nije bila laka. To je vreme koje ćemo, pre svega, pamtiti po onome što smo tražili, a to je pravda za mučki ubijenog Olivera Ivanovica. Borili smo se protiv onih koji treba da štite i da čuvaju to pravo i pravdu na ovim prostorima. Godina u kojoj smo pokazali da nas krasi odlučnost, istrajnost, požrtvovanost i sloga. Ponosan sam na vas koji verujete da je moguće i da može drugačije, a ne silom. Danas je najveći broj takvih pored mene, među nama, među našim prijateljima,” kazao je Mladen Stanković i dodao:

“SLS još uvek pokazuje da je znanje ispred svega, da je istina iznad laži, da je narod važniji od pojedinca i liberalna stranka živi sa tim, sa svojim narodom i sve vreme će voditi računa o opstanku i ostanku na ovim prostorima. Danas smo stariji za jednu godinu, spremniji i možda pametniji, pokušaćemo da ispravimo greške drugih, podsetimo ih na rezultate. Spremni smo da radimo više kroz institucije,  drugačije ne možemo jer smo na istoj strani sa narodom, hoćemo da živimo slobodno u demokratskom društvu”.

Godina iza nas teška zbog neangažovanosti onih koji su birani pod strahom

Milena Zdravković je kazala da rastu izazovi i prepreke, ali i odgovornost prema  zajednici i mladim ljudima.

“Za mlade ljude i uopšte srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji godina iza nas je prilično teška, a tome je doprinela nedovoljna angažovanost onih koji su se birali pod strahom. Međutim, nikada nije bilo sjajno, ničije vreme nije bilo zlatno, problema će biti, a rešićemo ih samo napornim radom, preuzimanjem odgovornosti za svoje postupke, menjanjem sebe, bez zamrzavanja, temeljno i do najsitnijih detalja. Mi smo samostalna organizacija čija su dosadašnja zalaganja i rezultati  vidljivi u neposrednom okruženju, organizacija spremna za rad, spremna da odgovori na napore i izazove koji su pred nama, ovo je ne tako velika organizacija koja je nizala uspehe i bila prijatelj naroda, bila ona opozicija ili vlast, i to neka bude vodilja i u budućnosti,” rekla je Zdravkovićeva.

RTV Kim

Povezani članci:

SLS ponovo deo Vlade Kosova?

Slobodan Petrović zadržan na Merdaru: Zatražili da sačeka dolazak BIA-e

BIA ispitala još jednog funkcionera SLS-a na Merdaru

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.