SLS ponovo deo Vlade Kosova?

Slobodan Petrovic
Foto: RTK2

„Postoji mogućnost da Samostalna liberalna stranka ponovo bude deo Vlade Kosova,“ rekao je predsednik te stranke Slobodan Petrović, ističući da je SLS , kao deo Vlade u dva mandata imala konkretne rezultate.

Srpska lista nema vidljive rezultate

“Rezultati su ti koji treba da budu najmerodavniji. Nažalost, nisam srećan zbog činjenice da Srpska lista kao jedan od predstavnika srpske zajednice nema vidljive rezultate koji su u interesu te zajednice, i iz te činjenice se izvodi zaključak da je nešto potrebno da se menja. Međutim, nisam taj koji voli da se bavi spekulacijama. SLS je u dva mandata bila deo Vlade, jedina smo stranka koja okuplja Srbe na Kosovu i koja je imala konkretne rezultate. Mi, bili ili ne u Vladi radićemo u interesu naših ljudi. A oko daljih događanja u vezi sa učešćem u Vladi, sve je moguće,” rekao je predsednik SLS-a, gostujući u Jutarnjem programu RTK2.

On je najavio da će i ove godine, kao jedini predstavnik srpske zajednice na Kosovu, učestvovati na Molitvenom doručku u SAD, i da će tamo imati sastanke sa istaknutim ličnostima, kao i sa predstavnicima srpske zajednice.

Petrović je, povodom 13. godišnjice SLS-a, rekao je da nije bilo lako opstati na političkoj sceni ovih godina, ali da je ponosan na postignute rezultate i poverenje građana Kosova.

“Nije bilo lako, ni danas nije lako, uzimajući u obzir zadnja dešavanja, svima poznata na Kosovu i pritiska koji se vrši na našu stranku. Ali, bez obzira na izazove, mi smo ponosni da smo postigli da imamo vidljive rezultate i poverenje srpske zajednice na Kosovu, ali i ostalih. Očekujem da ćemo ubuduće imati još veću podršku naših građana,“ rekao je on.

Bilo bi lakše uz podršku Beograda

Na pitanje da li je teže njima koji nemaju podršku Beograda, za razliku od Srpske liste, Petrović je odgovorio da bi bilo lakše da imaju tu podršku.

“Ali ono što je temelj SLS-a je da se obezbedi opstanak i bolji život naših ljudi ovde, bez obzira da li smo u manjini, a ne pohvale ili neki interes.”

Što se tiče zadržavanja i ispitivanja članova SLS-a ranije na Merdaru, Petrović je rekao da je to ostavilo “gorak ukus” i da su oni što su nameravali da uplaše njega ili njegove saradnike pogrešili.

“Nismo dobili odgovor zbog čega smo zadržani. To potvrđuje naše stavove da je to samo pritisak koji će da se vrši na našu stranku, ali se time dobija kontraefekat. To će da šteti samo onima koji to organizuju,” naveo je Petrović.

„Trinaestu godišnjicu osnivanja SLS će obeležiti konferencijom za medije sutra i svečanim sastankom glavnog odbora, a u ponedeljak će biti priređena svečanu akademija i koktel za prijatelje,“ najavio je Petrović.

RTK2

Pročitajte još:

Slobodan Petrović zadržan na Merdaru: Zatražili da sačeka dolazak BIA-e

BIA ispitala još jednog funkcionera SLS-a na Merdaru

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.