“Mitrovička rok škola” – mesto gde se uči i stvara muzika

Mitrovica Rock School
Foto: Facebook

Kroz vrata mitrovičke rok škole, od 2008. godine kada je oformljena, prošao je veliki broj mladih ljudi koji su želeli da se oprobaju u muzičkom svetu. Danas, časove u prostorijama ove jedinstvene škole na ovim prostorima pohađa devedeset polaznika. Vrata za nove članove otvorena su tokom cele godine, poručuju.

“To je mesto za mlade ljude iz grada i one koji dolaze sa strane. Mesto, gde oni mogu da nauče da sviraju neki instriument, da stvaraju sopstvenu muziku, upoznaju kolege muzičare iz Evrope, da sviraju muziku koju vole i rade na individualnom razvoju i usavršavanju,“ poručuje programski direktor i predavač u „Mitrovica rock school“ Emir Hasani.

Hasani navodi, da „Mitrovica rock school“ danas pohađa oko 90 učenika, u oba dela Mitrovice, od čega je polovina polaznika, u Severnoj Mitrovici.

„Imamo odeljenje škole na jugu i na severu Mitrovice. Učenici sa severa i juga imaju svoje bendove i nekada organizujemo zajedničke nastupe u Gračanici, Prištini, Skoplju… Krajem prošle godine imali smo svirku i u Kosovskoj Mitrovici,“ kaže Hasani.

Upis je otvoren tokom cele godine, a mesečna članarina je simbolična i iznosi svega 5 evra.

„Ako neko nije u mogućnosti da plati taj iznos, nalazimo način da to ne bude prepreka, da taj neko bude sa nama,“ dodao je.

Mitrovička rok škola – projekat koji ima budućnost

Ideja o formiranju Mitrovičke rok škole zaživela je na inicijativu dve organizacije – Muzičara bez granica iz Holandije i „Community Building Mitrovica“ (CBM) iz Mitrovice.

Sve je počelo zajedničkim letnjim kampom 2008. godine u Skoplju, i već tada se moglo videti da je „Mitrovica rock school“ projekat koji ima budućnost i koji će trajati.

U Mitrovičkoj rok školi u severnom delu grada, pored Hasanija, u timu predavača su i Goran Vučetić – gitara, Filip Milovanović – bubnjevi i Nemanja Mišić – bas gitara.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.