Posle Haradinaja i Tači o agregatnim stanjima snega

HAšim Tači Brezovica
Foto: Info.ks

Izvor:Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Predsednik Kosova, Hašim Tači, objavio je čudan status, pisao je u književnim oblicima o topljenju snega i lapavici. Prvobitno se smatralo da mu je neko hakovao nalog na Fejsbuku. Međutim, šef države je ovu izjavu posvetio Ramušu Haradinaju, koji je rekao da će se sneg otopiti kada je upitan kada će se ukinuti taksa prema srpskim proizvodima, što su tražile SAD.

Šef države, Hašim Tači, pitao je putem statusa na Fejsbuku premijera Ramuša Haradinaja da li se sneg topi ili postaje lapavica, osvrnuvši se na izjave šefa vlade o ukidanju taksi prema srpskim proizvodima što zahteva SAD.

KoSSev: Pojedini kosovski mediji juče su izvestili da je prva sankcija Amerike zbog odbijanja kosovske vlade da ukine takse prema robi iz Srbije i BiH odbijanje vize Ramušu Haradinaju zbog čega on neće moći da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu. S druge strane, iz kabineta kosovskog predsednika juče su potvrdili da će Tači prisustvovati ovom prestižnom diplomatskom događaju.

„Sneg je počeo da se brzo topi…Nadam se da neće postati lapavica!,“ napisao je Tači na Fejsbuku.

Haradinaj je pre nekoliko dana, kada je odgovorio o tome kada će takse biti ukinute, rekao da će „se sneg nekada otopiti“.

„Sastanak (prim.red. sa američkim ambasadorom) je dobrodošao, predložio ga je predsednik Skupštine Kadri Veselji. Otopiće se sneg nekada,“ izjavio je Haradinaj.

Predsednik Kosova je i ranije tražio da se ukine taksa prema srpskim i bosanskim proizvodima nakon zahteva SAD.

Američka ambasada na Kosovu je i prošle nedelje ponovo izvestila vladu o svom stavu da treba ukinuti takse. Najavila je posledice za one koji se ne povinuju njihovom zahtevu.

Ramuš Haradinaj odgovorio je rekavši da taksa nije protiv Amerike već protiv Srbije i Rusije.

Pročitajte još:

Haradinaj ponovo o snegu: Otopiće se… na obe strane

Ramuš Haradinaj nije dobio američku vizu

Haradinaj: Neka neko da jedan deo zemlje Srbiji ako sme, videćemo kako će da prođe; Takse ako treba i do 2022

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.