Sloboda: Svedoci smo torture nad radnim ljudima

„Analizirajući skorašnje događaje u srpskim opštinama, a uz započinjanje kampanje za kosovske parlamentarne izbore, svedoci smo otvorenih pretnji, šikaniranja, pa čak i torture nad nemoćnim radnim ljudima,“ komentar je koalicije Sloboda na nedavne navode Samostalne liberalne stranke o otpuštanjima osoba koje se dovode u vezu sa SLS i to zbog njihovog političkog angažmana.

Iz Slobode ovakve postupke vide kao nastavak „golgote Srba na Kosovu“ dodajući da ovog puta ona ne dolazi ni od Turaka, ni od Nemca već od „predstavnika zvaničnih institucija Republike Srbije“ koja se „dodvoravaju neformalnim strukturama vlasti u Srbiji“.

Podsećamo, SLS je najpre početkom ove nedelje objavio da je član ove partije Saša Đorđević iz Štrpca dobio otkazno rešenje u Domu zdravlja u ovom mestu, da bi dan kasnije na vanrednoj konferenciji za štampu ispred KBC Gračanica objavili da je Slađani Đokić uručeno rešenje o suspenziji na tri meseca zato što je njena ćerka, Sandra Đokić, na listi kandidata SLS-a a predstojećim kosovskim izborima. Iz ove partije to su protumačili kao pritisak na članove SLS-a. Iz KBC Gračanica se nisu oglašavali povodom ovih navoda.

SLS ,Sloboda, ali i Partija kosovskih Srba politički su subjekti koji su na predstojeće izbore odlučili da se kandiduju nezavisno od Srpske liste zbog čega ih je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić nazvao „albanskim predstavnicima Srba“.

„Poštovani doktori, vi možda niste polagali zakletvu držeći ustav u ruci, ali sigurno jeste dali Hipokratovu zakletvu koja je osnovni princip, pravilo, i primer moralnih vrednosti. Razlozi zbog kojih su dvoje naših sugrađana izgubili posao je nedopustiv i neprihvatljiv, i znajte da će potpuna odgovornost pasti na vas, baš one koji bi trebalo biti uzor svima nama koji branimo ovo malo preostalog srpskog dostojanstva na Kosovu. Vi bi trebalo najbolje da znate, šta jedan takav stres može učiniti poštenom i dostojanstvenom čoveku, ili ste možda i to zaboravili,“ zapitali su iz ove koalicije.

Za kraj, mole čelnike institucija „da ne posežu za metodama koji će urušiti želju i napore Srba da opstanu na Kosovu“ i da svoje sugrađane ne tretiraju kao „polusrbe“, a traže i povlačenje odluka o razrešenju, odnosno suspenziji gospođe Đokić i gospodina Đorđevića.

 Slobodu čine dve partije – Progresivno demokratska stranka Nenada Rašića i Nova partija Kosova Dragiše Mirića, međutim, na listi „Sloboda“ nalaze se i predstavnici dve građanske inicijative kao i nezavisni kandidati – Rada Trajković i Slaviša Petković. Ova koalicija kandidovala je osam poslaničkih kandidata za predstojeće izbore.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.