SLS tvrdi još jedna članica stranke suspendovana s posla

Samostalna liberalna stranka
FOTO: RTV Kim

Još jedan član Samostalne liberalne stranke suspendovan je sa posla. Ovog puta, reč je o Slađani Đokić, kojoj je danas uručeno rešenje o suspenziji na tri meseca zato što je njena ćerka, Sandra Đokić, na listi kandidata SLS-a za predstojeće kosovske izbore, rečeno je u obraćanju za medije koje je ova politička opcija organizovala ispred KBC u Gračanici u kojoj Đokić radi. Novinari koji su pratili obraćanje na licu mesta sprečeni su da uđu u KBC, a čuvar im je rekao da je direktor Bratislav Lazić odsutan i da ne može da da komentar i potvrdi istinitost navoda.

Nakon sinoćne vanredne konferencije za medije, na kojoj je saopšteno da je Saši Đorđeviću, članu SLS-a iz Štrpca, inače radniku Doma zdravlja u ovom mestu, juče uručeno otkazno rešenje, danas, tvrde da je uručeno još jedno. 

„Reč je o Slađani Đokić, majci troje dece koja više decenija radi u ovoj ustanovi, koja je dobila otkazno rešenje samo zato što je njena ćerka na listi SLS-a na predstojećim izborima“, istakao je lider ove stranke, Slobodan Petrović.

„Gospođa Đokić je dobila jasnu naredbu da njena ćerka mora da se povuče sa liste i da se ona povuče iz Opštinske izborne komisije (OIK) gde je naša stranka kandidovala, što je godinama unazad radila profesionalno bez ikakvih problema“, kazao je Petrović.

Sandra Đokić je istakla da njena porodica snosi žrtvu zbog njene odluke da bude na listi SLS-a.

„Najteže je to što nisu direktno mene ugrozili već ljude koji su meni bliski i koje najviše volim“, istakla je Đokić.

„U obrazloženju mog otkaznog rešenja piše jedna velika laž da ja nisam savestan radnik. Četvrtog septembra kada je rešenje doneto, ja sam u 10 sati ujutru imala razgovor sa direktorom KBC u Gračanici, Bratislavom Lazićem, koji me je hitno pozvao na razgovor. Razgovarali smo do deset do 12 i nikakav dogovor nismo postigli jer je on tražio da ja utičem na moju ćerku Sandru Đokić koja ima 30 godina da se povuče sa liste SLS-a, da ne bude kandidat za poslanika, da istupi iz SLS-a i da ćemo onda drugačije da razgovaramo. U svakom drugom slučaju, bilo koje drugo rešenje ne dolazi u obzir, ja ću biti kolateralna šteta i onda mi je rekao da ću da dobijem otkazno rešenje“, objašnjava Slađana Đokić.

Šta piše u rešenju o suspenziji

Đokić navodi da nije pristala na zahteve direktora KBC Gračanica.

„Jutros, ne on, iskoristio je administrativnu službu, uručili su mi rešenje o suspenziji na tri meseca a naglašavaju, posle suspenzije videće šta će da urade.“

Đokić objašnjava da u rešenju o suspenziji piše da je „iskoristila svoj položaj glavnog tehničara, iskoristila resurse kojima raspolaže i da je slala pacijente u privatne laboratorije da rade analize, a koje je ona radila tu“.

„Ne želim da nešto ovakvo piše u mojoj biografiji. Jedini razlog mog otkaza je što mi ćerka u SLS-u“, naglasila je takođe.

KBC Gračanica se još nije oglasio

Rtv Kim je pokušao da na licu mesta dobije odgovor druge strane. Direktor KBC Bratislav Lazića se nalazi na putu. Radnik obezbeđenja u Upravi novinarima nije dozvolio ekipi RTV Kima da uđu u dvorište, ali im je kazao da od direktora ne mogu da dobiju izjavu jer je odsutan. Prethodno je zatvorio kapiju, tako da u dvorište nisu mogli da uđu ni članovi SLS-a koji su došli da podrže Đokićevu.

SLS je pozvao institucije i na Kosovu, a posebno institucije Republike Srbije, Vladu i ministarstvu zdravlja da se oglase povodom ovih dešavanja. Ujedno su poručili da su angažovali dve advokatske kancelarije koje će se baviti ovim slučajevima.

U otvorenom pismu pozvali su rukovodioce obrazovnih i zdravstvenih institucija na Kosovu koji rade u sistemu Republike Srbije „da se bave svojim primarnim poslom da leče ljude i obrazuju decu, i da tu treba da leži njihova primarna odgovornost a ne da učestvuju u protivzakonitim radnjama i hajkama protiv sugrađana koji su protivnici Srpske liste“.

Pročitajte još:

SLS: Počela prljava kampanja, upozoravali smo

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.