SLS: Počela prljava kampanja, upozoravali smo

SLS RTK2
FOTO: RTK2

„Upozoravali smo da će ova predizborna kampanja biti prljava, to se iz dana u dan potvrđuje“, ovim rečima započeo je vanrednu konferenciju za medije predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović, navodeći da se „svakodnevno vrše pritisci na članove i aktiviste ove političke opcije“.

Petrović je dalje naveo da su politički neistomišljenici sa reči prešli na dela istakavši da je Saši Đorđeviću iz Štrpca, inače radniku Doma zdravlja u ovom mestu danas uručeno otkazno rešenje.

„Preneli smo vam da je Nebojša Milovanović, direktor Doma zdravlja u Donjoj Gušterici, pretio otkazom zaposlenoj radnici čiji je muž naš član. Zatim je dr Bratislav Lazić, direktor bolnice, takođe pretio dotičnoj osobi čiji je muž član ove stranke, zatraživši da se povuku. Da bi došli do trećeg, direktora Doma zdravlja u Štrpcu, Saše Krstičevića, koji je pretnje sproveo u delo. Danas je uručio otkazno rešenje čoveku samo zato što misli drugačije“, rekao je Petrović.

Na konferenciji je svoj problem predstavio i sam Saša Đorđević koji je dobio rešenje o otkazu. On je 25 godina zaposlen u Domu zdravlja u Štrpcu.

„Moj sada bivši direktor je od mene tražio da raspustim čitav odbor, što naravno nisam prihvatio, što siguran sam, ne bi prihvatio nijedan normalan čovek, jer znam da sam na pravoj strani. Međutim, na tome se nije završilo, usledile su pretnje. Imamo dokaze kleveta i pretnji i sve čime se služe. Nisam samo ja, ali sam ja prvi, u problemu su i ostale moje kolege i istomišljenici. Bojim se za svoje kolege i svoje bližnje, ovo su ozbiljne pretnje. Ja sam otac dvoje dece, imam sina i ćerku, bojim se za njih, ali nisu oni veći Srbi od mene, nikad nisu ni bili“, rekao je Saša Đorđević iz Štrpca.

Đorđević je dodao da mu je direktor Doma zdravlja rekao da nije to njegova lična odluka, već odluka viših instanci.

Slobodan Petrović je naglasio da Đorđević i ostali članovi i aktivisti SLS-a imaju stopostotnu podršku ove partije. Poslao je poruku i simpatizerima ostalih političkih stranaka Srba, a da to, kako je rekao, nije Srpska lista, da na njih mogu da računaju.

„Mi smo sigurni da je Srpska lista u velikoj panici, znamo da nemaju nikakav program, rezultate, a da nemaju kvalitet pokazuje njihova izborna lista. Sigurniji smo da je naša pobeda na predstojećim izborima izvesna. Postavljamo pitanje da li su ljudi poput Krstičića kompetentni da nas leče?“, dodao je Petrović.

On je istakao da je materijal sa pretnjama Saši Đorđeviću spreman za tužioca i da se na snimku između ostalog čuje: „leteće glave“.

Petrović je podsetio da je pretnji bilo i u prethodnim izbornim kampanjama, da je ubijen Dimitrije Janićijević, kandidat SLS-a za gradonačelnika Severne Mitrovice, kao i Oliver Ivanović, koji takođe nije podržavao politiku Srpske liste.

„Nismo uplašeni, još smo hrabriji i snažniji, iza nas je pravda i istina. Ovu stranku podržava preko 15.000 ljudi, siguran sam da će na ovim izborima taj broj biti veći“, rekao je Petrović.

Predsednik SLS-a je izrazio bojazan da će pretnje uslediti i u ostalim firmama koje posluju po sistemu Vlade Republike Srbije.

RTK2Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.