Neuspeli skup Roma protiv Uredbe CBK o platnom prometu

Okupljanje Roma ispred Pošte u Gračanici
FOTO: Kim

Grupa Roma iz Gračanice okupila se jutros ispred Pošte Srbije u ovom mestu u nameri da iskaže protest zbog Uredbe Centralne banke Kosova i nedostaka dinara za isplate. Međutim, skup je okončan odmah po okupljanju, a nakon dolaska pripadnika Kosovske policije, piše RTV Kim.

Kako je rečeno ovom mediju, protest nije prijavljen policiji.

Naser Jašarević iz Gračanice prima platu iz budžeta Republike Srbije.

“Sada nemamo primanja, nemamo gde da primimo platu, snalazimo se kako se može… Imamo decu, idu u školu, to je jedino primanje koje imamo. Kako se snalazimo, to što imamo jedemo, pijemo. Iskreno da vam kažem, teško je za lekove, nemamo para, a sve se kupuje privatno. Pre neki dan mi je žena bila bolesna, treba lekovi da se kupe, a para nema. Van svake pameti je da nemaš nikakvo primanje, to je katastrofa. Nemamo života ovde”, kaže on.

Osim Jašarevića, niko od okupljenih Roma nije želeo da govori za medije. Među njima bio je i Gazmen Salijević, građanski aktivista i predstavnik Opštine Gračanica.

Kim

Pročitajte još na:

 

CBK: U Briselu se razgovaralo o tehničkim mogućnostima za transfer novca, EU ne osporava uredbu

Petković iz Brisela: Ključno da rešenje o dinarima uključi dalje funkcionisanje Poštanske štedionice na KiM

Svakodnevne gužve ispred filijala Poštanske štedionice u KM, limit na 10,000 dinaraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.