KBS učestvuje u obuci ukrajinskih regruta u V.Britaniji; Osmani: „Rame uz rame sa saveznicima“

KBS
Foto: Kallxo

Kosovske bezbednosne snage deo su operacije „Interflex“ koju sprovodi Ujedinjeno Kraljevstvo, a koja ima za cilj obuku ukrajinskih regruta.

„Kosovo nastavlja da doprinosi ovoj obuci“, poručili su danas iz kosovskog ministarstva odbrane, navodeći da je do sada obuku prošlo 34.000 regruta.

Ove navode potvrdilo je i britansko Ministarstvo odbrane.

„Velika Britanija i 11 partnerskih zemalja kao jedna podržavaju Ukrajinu u obuci regruta. U sklopu operacije Interflex, sa sedištem u Velikoj Britaniji, obučeno je preko 34.000 ukrajinskih regruta uz pomoć naših partnera, uključujući i najnoviju članicu – Kosovo“, naveli su u objavi na mreži „X“.

Danas se oglasila i kosovska predsednica. Komentarišući ove navode Osmani je poručila da Priština „ostaje rame uz rame sa saveznicima u podršci Ukrajini“.

„Kroz operaciju Interflex u Velikoj Britaniji, čiji je Kosovo ponosni član, obučeno je 34.000 ukrajinskih regruta. Stojeći rame uz rame sa našim saveznicima ostajemo ujedinjeni u našoj podršci Ukrajini, kao i trajnom miru i bezbednosti na našem kontinentu“, navela je Osmani na „X“ mreži.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.