Ruski patrijarh vernicima: Uzdržite se od odlaska u crkvu

Ruski patrijarh
Foto: N1

Ruski patrijarh Kiril je tokom nedeljne liturgije u Crkvi Hrista Spasitelja u Moskvi pozvao vernike da se uzdrže od odlaska u crkvu, da ostanu kod kuće i slušaju uputstva zdravstvenih vlasti, prenela je pres služba Ruske pravoslavne crkve, prenosi N1.

„Crkva vas danas poziva, pre nego neko umre u našim porodicama, da preuzmete odgovornost i strogo pratite uputstva zdravstvenih vlasti Rusije. Primer Marije Egipćanke nam govori da se, čak i bez odlaska u crkvu, možete spasiti… Najvažnije je da se sačuvate, a ne, oprostite mi, izigravate budale, kao što čine oni koji vreme provode napolju, uživajući u roštilju i muzici, misleći da je ovo poklonjeni praznik. Država je to uvela radi koncentrisanja misli, mira i reorganizacije vaših života“, rekao je on.

„Ceo život sam posvetio ovom pozivu i nadam se da razumete koliko mi je teško danas da vam kažem: uzdržite se od odlaska u crkvu“, poručio je.

N1

Povezani članci:

SPC pozvala starije od 65 godina da se uzdrže od dolaska u crkve

Vladika Grigorije: Pričešće ne može da bude izvor zaraze, ali – ne kušajte Boga

ERP KiM izdala uputstvo za vernike u pandemiji: Vreme kad mislimo na bližnje i pomažemo onima koji stradaju

Crkva o pandemiji: Eparhija ZH izdala uputstvo vernicima, Mitropolija obustavila litije, Alo podsetio na tamjan

Vlada Srbije preporučila crkvama obrede bez vernika, penzionerima jednokratna pomoć od 4000 dinaraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.