Princ Filip Karađorđević sa porodicom na Gazimestanu: „Tuđe poštujemo, svoje ne damo i ne zaboravljamo“

Princ Filip Karađorđević
FOTO: Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević is at Gazimestan

Princ Filip Karađorđević boravi na Kosovu. On je danas sa svojom suprugom princezom Danicom Karađorđević i sinom Stefanom, posetio Gazimestan.

U objavi na Fejsbuku Karađorđević je naveo da je posetio jedno od najvažnijih mesta srpske istorije.

„Danas smo Danica, Stefan i ja posetili Gazimestan, jedno od najvažnijih mesta srpske istorije. Tuđe poštujemo, svoje ne damo i ne zaboravljamo! Živeće Kosovo i Metohija! Živeće Srpski narod!“, naveo je.

Princ Filip, kako je prethodno najavljeno, večeras u 20.00 trebalo bi da otvori Vidovdanske svečanosti, kao i izložbu dobitnika nagrade „Longin“, Milana Cileta Marinkovića, u Domu kulture Gračanica.

Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević posetili su Kosovo i aprila meseca prošle godine, kada su boravili u Prizrenu, Orahovcu i Velikoj Hoči.

Podsetimo, princ Petar Karađorđević, najstariji sin princa Aleksandra, krajem aprila meseca objavio je da se odriče naslednih prava, tj da je „abdicirao“ i svoja potencijalna prava preneo upravo na brata kraljevića Filipa.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.