Prilužje: Izlila se reka Sitnica, voda stigla do prvih domaćinstava i prizemlja dve zgrade

U Prilužju se večeras izlila reka Sitnica, voda je trenutno doprla do 10 kuća u delu sela gde se nalazi oko 50-tak domaćinstava.

Najnovije informacije potvrdio je za KoSSev Velibor Savić, član odbora sela Prilužje, koji je sve vreme na terenu sa meštanima.

Takođe, voda je doprla i do prizemnih površina dve stambene zgrade koje su izgrađene sredstvima vlade Srbije.

Na terenu su sve nadležne službe u ovom mestu, a obaveštena je i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koja je prethodno obećala pomoć svima onima koji su ugroženi poplavom.

Iz Kancelarije za KiM potvrdili su takođe večeras za KoSSev da su iz Kosovske Mitrovice ka Prilužju upućene tri pumpe za izvlačenje vode, a da će biti poslata i voda za piće.

Poručuju i da su predstavnici ove Kancelarije sve vreme na terenu i da nadgledaju situaciju. I ka ostalim srpskim sredinama koje su takođe pogođene poplavama upućena je pomoć u paketima hrane, vodi za piće, pumpama za izvlačenje vode i sušačima.

Savić je pre nešto više od sat vremena potvrdio za KoSSev da se reka Sitnica izlila na tri mesta u ovom selu, a Lab na dva, da je situacija još uvek pod kontrolom, ali i da je problematično u delu romske mahale.

Neposredno pre toga našem portalu javio se meštanin Prilužja, Veton Šaćiri koji živi u romskoj mahali, a koji je potvrdio da je njegovo dvorište preplavljeno.

U Prilužju ima oko 500 domaćinstava, i zajedno sa Plemetinom, kuća i imanje se nalaze u plodnoj ravnici pored Laba i Sitnice, koje često nabujaju usled kiša i drugih padavina.

Usled višednevnih padavina i izlivanja reka, veći broj mesta u opštinama na Kosovu je već danima poplavljen.

Vesti o dešavanjima u vezi sa poplavama čitajte u blogu i vestima:

Posle noćašnjih padavina poplave širom centralnog Kosova, na Severu pod vodom Grabovac

Situacija u Prilužju trenutno pod kontrolom, ali pada ledena kiša, meštani zabrinuti

Kosovski Hidrometeorološki zavod: Očekuju se nove padavine i pogoršanje situacije

Poplavljena pojedina domaćinstva u KuzminuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.