Petković: Formiran specijalni tim za pomoć ugroženima od poplava

Foto: KoSSev, Čitaoci, Gornji Livoč

Kancelarija za Kosovo i Metohiju formirala je specijalni tim za pomoć porodicama ugroženim od poplava koje su od vikenda zahvatile sredine širom Kosova, uključujući i većinski srpske.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, je na konferenciji za novinare rekao da je zbog obilnih kiša na toj teritoriji došlo do izlivanja nekih reka što je ugrozilo srpska domaćinstva na KiM, posebno na centralnom Kosovu i Kosovskom Pomoravlju.

Kada su srpske sredine u pitanju, za sada je najviše štete prijavljeno u selima na teritoriji opštine Gračanica, ali su se reke izlile i u Raniluku i Šilovu, Prilužju, Lipljanu i Gnjilanu.

U regionu Gnjilana, iz opštine Šilovo evakuisana je i jedna osoba srpske nacionalnosti.

Na Severu za sada nema izveštaja o šteti po stambene objekte, ali je u Grabovcu potopljena obradiva zemlja, a u Leposaviću kafić koji se nalazi na obali Ibra.

Vesti o dešavanjima u vezi sa poplavama čitajte u blogu:

Posle noćašnjih padavina poplave širom centralnog Kosova, na Severu pod vodom GrabovacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.