Preliminarno: 19 opština rešilo pitanje gradonačelnika, LVV nigde nije pobedilo bez drugog kruga

Izbori na Kosovu
Foto: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveen sa albanskog)

Sa prebrojanih više od polovine glasačkih listića, izgleda da su u 19 opština na Kosovu danas izabrani gradonačelnici i to u prvom krugu lokalnih izbora, prenosi Gazeta Ekspres.

Iz dosadašnjih rezultata objavljenih na veb stranici Centralne izborne komisije, Dečane, Kačanik, Južna Mitrovica, Leposavić, Lipljan, Novo Brdo, Obilić, Peć, Srbica, Štrpce, Suva Reka, Uroševac, Zubin Potok, Zvečan, Đeneral Jankoviči, Ranilug, Parteš i Severna Mitrovica danas će rešiti pitanje gradonačelnika.

Od 19 opština u kojima prema dosadašnjim rezultatima neće biti drugog kruga, Pokret Samoopredeljenje nije pobedilo ni u jednoj. Prema rezultatima u opštinama u kojima nema očekivanog drugog kruga, PDK vodi ispred drugih albanskih stranaka. Prvi su u Uroševcu, Južnoj Mitrovici, Srbici, Kačaniku i Đeneral Jankoviću. LDK će u međuvremenu, prema ovim rezultatima, pobediti bez drugog kruga u Peći i Lipljanu, dok će AAK u Dečanima i Suvoj Reci.

U ostalih 9 opština sa srpskom većinom u kojima će biti pobede bez drugog kruga, svi kandidati za gradonačelnika sa Srpske liste su trijumfovali.

O današnjim izborima više u:

Metak završio u kontejneru na Jarinju

Šta su kandidati u Severnoj Mitrovici poručili danas nakon glasanja (VIDEO)

Svi „izlasci“ Srpske liste iz kosovskih institucija

Šef posmatračke misije EU iz K.Mitrovice: Izborni dan protiče glatko

Glasači u K.Mitrovici se nadaju, ali ne veruju da će doći do promena

Izborna hronika: Petoro uhapšeno, podnete prve žalbe

Zatvorena biračka mesta, kolektivno glasanje, velika izlaznost na Severu, 100% pobeda u S.Mitrovici

Goran Rakić KoSSevu: Svakom prema zasluziPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.