Glasači u K.Mitrovici se nadaju, ali ne veruju da će doći do promena

Građani Kosovske Mitrovice imaju podeljena mišljenja o onome šta će se dogoditi nakon današnjih lokalnih izbora. Ipak, većina od onih sa kojima smo jutros razgovarali su pesimisti. Dok pojedini veruju u pozitivne promene, drugi nemaju nikakva očekivanja od izbora. Tvrde da „ne veruju sebi, a tek drugima“, a pojedini i da su izašli na izbore samo kako bi „ispoštovali proceduru“.

„Ne očekujem ništa posebno. Izašao sam da ispoštujem proceduru“, kazao je ovog jutra jedan od birača nakon glasanja ispred Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici.

„Očekujem da živimo malo mirnije, malo slobodnije, slobodu kretanja. Mislim da će doći do promena, mora doći, drugog puta nemamo, mora tako da bude“, tvrdi drugi građanin Kosovske Mitrovice.

Jedan od birača nada se da će život građana biti bolji, ali je pesimista, kaže da najverovatnije neće doći do toga.

Ipak, želi slobodu svima i da sve služi zdravlje.

I njegov sugrađanin se nada da će doći do promena, ali je i on pesimista.

„Nadam se da će biti bolje, ali s obzirom na to kakva je bila situacija pre nekoliko dana, čisto sumnjam, ali imamo neku veru u budućnost“, poručio je.

Starija gospođa koja je u Tehničkoj školi iskoristila svoje biračko pravo se takođe nada da će izbori dovesti do boljitka – „mira, tišine i sreće“.

Međutim, i ona takođe tvrdi da najverovatnije do ovih promena neće doći.

„Ne verujem ni sama sebi, a tek nekom drugom“, poručila je.

Danas se na Kosovu održavaju lokalni izbori, na kojima učestvuje ukupno 5,364 kandidata, od čega je 166 za gradonačelnike i 5,198 kandidata za odbornike skupština opština.

U deset opština sa većinski srpskim stanovništvom, učestvuje 26 kandidata za gradonačelnike, 18 srpskih i 8 albanskih.

Ukupan broj birača je 1,885,448, što je 90,586 birača više u odnosu na vanredne parlamentarne izbore s početka ove godine – 14. februara.

Sva dešavanja u vezi sa izborima pratite u posebnoj vesti: Danas su kosovski lokalni izbori, birališta otvorena, Srbi kolektivno glasajuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.