Goran Rakić KoSSevu: Svakom prema zasluzi

Mislio sam da imate neko ozbiljnije pitanje. Svakom prema zasluzi – ovako je ministar u kosovskoj vladi, i predsednik Srpske liste odgovorio urednici KoSSeva na pitanje, zašto i kada će prestati da selektivno informiše javnost i diskriminiše novinare našeg portala.

Srpska lista organizovala je danas popodne konferenciju za novinare, čiji deo su pojedini mediji u Beogradu uživo prenosili.

Konferenciju je držao ministar u kosovskoj vladi i predsednik Srpske liste Goran Rakić u prisustvu trojice gradonačelnika i jednog kandidata za gradonačelnika Zvečana.

Poziv za ovu konferenciju KoSSev portal nije dobio ni danas, iako je sala za medije u prostorijama Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici bila puna.

„Ja mislim da sad zaista nije vreme, mislio sam da je neko konkretnije pitanje. Mislim da danas nije vreme, ovo je tako bezazleno, mislim, nije bezazleno, ja se zaista izvinjavam, ali nije vreme da pričamo to. Biće situacija da pričamo to. Mislio sam da je neko konkretno pitanje“, kazao je.

Iako je naveo da ne zna zašto nismo obavešteni, te da će odgovoriti na naše pitanje, naglasio je da je konferencija za medije završena.

„Još jednom da kažem, svakom prema zasluzi. Svi ovi ljudi su obavešteni. Ja ne znam iz kog razloga vi niste. Verovatno postoji neki kontra-argument zašto vas ne obaveštavaju. Zapitajte se zašto vas ne obaveštavaju. Da li ste vi postavili sebi pitanje, zašto vas ne obaveštavaju?!“ – naveo je Rakić.

S obzirom na to da je u toku predizborna tišina, sadržaj ove konferencije, odnosno pitanja koja smo postavili i kakvi su bili odgovori, nećemo objavljivati do prestanka izborne ćutnje, odnosno završetka glasanja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.