Petković: Rašić, Trajković i Kurti duguju izvinjenje građanima – „njihova laž je raskrinkana“

Petar Petković
FOTO: KoSSev

Četiri dana nakon slučaja vršnjačkog nasilja u kojem je najmanje jedan mladić teže povređen – ne prestaje talas reakcija. O događaju koji je iste večeri poprimio političku konotaciju i dalje se politički govori. Ovoga puta krivica se baca na političare sa Kosova – Nenada Rašića, Radu Trajković i lidera Samoopredeljenja, Aljbina Kurtija i ujedno traži njihovo izvinjenje.

„Četiri dana su prošla otkako su Nenad Rašić i Rada Trajković u dosluhu sa Aljbinom Kurtijem dogovorili da unapred zakazanu školsku tuču predstave kao politički linč i progon neistomišljenika i za to optuže državu Srbiju, Srpsku listu i predsednika Aleksandra Vučića“, poručio je danas u novom saopštenju direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Petković ujedno smatra da Trajković, Rašić i Kurti duguju izvinjenje građanima „koje su namerno obmanuli“, a zbog toga što je, kako kaže, „njihova podla laž raskrinkana“.

Petković kaže da napad na sina Nenada Rašića zaslužuje svaku osudu i adekvatnu sankciju, međutim, kako dodaje: „u anale političkog beščašća ući će ovaj pokušaj zloupotrebe dece u političke svrhe koja na kraju jedina ispaštaju“.

„Jer će i Đilasova Rada, Rašić i Kurti nastaviti da produkuju lažne vesti i afere dok je sedmoro dece u jednomesečnom pritvoru nakon njihove političke manipulacije, a učenik Ilija Marković u bolnici sa teškim povredama“, dodaje Petković.

Petković je ujedno kritikovao opoziciju u centralnoj Srbiji.

„Gde su danas Dragan Đilas, Marinika Tepić, Vuk Jeremić, Mlađan Đorđević koji su bili najglasniji prethodnih dana kada je za jednu školsku tuču u Gračanici trebalo optužiti Vučića i Srbiju? Gde su da kažu da su pogrešili“, upitao je Petković.

Trajković: Za razliku od Vučića, ja čekam zaključke relevantnih institucija, probajte i Vi

Povodom navoda Petra Petkovića ubrzo se oglasila i sama Rada Trajković.

„Dragi Petre, za razliku od Vašeg šefa, Aleksandra Vučića, koji ne poštuje vladavinu prava i prejudicira zaključke tekućih istraga raznim poligrafima, medijskim spinovima i otkrivanjem poverljivih informacija, ja čekam zaključke relevantnih institucija. Probajte to i Vi. Ne bojte se istine“, poručila je Trajković.

Kancelarija za KiM izdala je takođe i juče saopštenje u kojem je iznela slične navode i optužbe na račun Nenada Rašića, Rade Trajković i pojedinih prištinskih zvaničnika.

Prethodno se u dva navrata, o ovom slučaju, javnosti obraćao i predsednik Srbije – takođe iznoseći optužbe na račun Nenada Rašića – da politizuje, dogovorenu tuču između dve grupe mladića koja je prethodno bila zakazana.

Sa druge strane, sam Rašić izjavio je juče za KoSSev da ne želi da prejudicira i da čeka završetak sudskog postupka, ali i da je siguran u to da njegov sin nije imao saznanja da će doći do tuče. Demantovao je optužbe – da je samu tuču i povrede koje je zadobio njegov sin pokušao da iskoristi u političke svrhe.

Pročitajte još:

Gračanica: Protest učenika zbog odluke o pritvaranju mladića

Osumnjičenima za učešće u tuči u Lapljem Selu određen jednomesečni pritvor

Janjić: Nije se dogodio linč, već je reč o sukobu dve grupe politički suprotstavljenih mladića

Rašić: Moj sin sigurno nije znao da je tuča organizovana, škola je radila u ponedeljak

Vučić o tuči u Lapljem selu: Ne mogu Srbiju da lažima ponižavaju kojekakvi fićifirići

Trajković: Tuča u L.Selu bila zakazana, ubrzo odluka o pritvoru uhapšenih

Vučić o tuči u Lapljem selu: Imamo sve podatke, dve grupe mladića zakazale tuču, nisu imali nastavu u školi

Rašić: Porodica na prvom mestu, nek’ ja budem vaša meta, ne treba da budu ničija deca

Zatražen pritvor za sedam od osam privedenih zbog tuče u Lapljem Selu

Naručene batine iz Beograda ili dogovorena tuča između srednjoškolaca

Roditelji privedenih mladića: Tuču je izazvao Nikola Rašić

O.Sava: Ovi ljudi nisu Srbi, već neljudi

Pretučen sin Nenada Rašića, uhapšeno 8 osumnjičenih

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.