Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Pandemija na Kosovu jenjava, ali uprkos manjem broju novoinficiranih i ublažavanju antikovid mera potreban je oprez, izjavio je u Jutarnjem programu RTK2 infektolog Hamdi Ramadani. Dr Ramadani ukazuje na značaj imunizacije jer je Kosovo, ističe, daleko od sticnja kolektivnog imuniteta. “Virus je i dalje prisutan, vakcinacija je u toku, ali imamo mali broj vakcinisanih, više od 65 hiljada do sada. Vakcinacija mora biti masovnija kako bismo došli do potrebnog procenta, oko 60 posto populacije do kraja godine, što bi doprinelo stabilnijoj situaciji”, istakao je dr Ramadani.

Vrlo je interesantno kako svuda Krizni štabovi i vlast pričaju istu priču. Kao da su naštelovani na isto. Jedino u tome su jedinstveni. Ja znam kako je to moguće… Parama.

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je da „nema mesta panici“ iako se povećava pritisak Evropske unije i Amerike da se dođe do rešenja, a po njima je to da priznamo nezavisno Kosovo.

E pa kada je tako teško stanje moramo da ga priznamo. Da bi građani razumeli?!?  To je hteo da kaže. A ovo drugo stalno ponavlja. Iako je koliko juče uz salve aplauza i ovacija ustvrdio da to nikada neće. Laž, manipulacija i laž, svakog dana.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, najavio je da će se kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vućić sastati vrlo brzo. 

Jadničak, ne zna ni sam šta sme da kaže. Vrlo brzo je i ujutru i za nekoliko meseci?!? Kada god da se desi njihov sastanak ali pre rasprave o produženju njegovog ugovora, za njega je dobro. Da li neko stvarno misli da oni razmišljaju o nama a ne o sebi?

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da će pregovori sa Srbijom biti principijelni i pošteni, da će Kosovo biti tretirano kao ravnopravna strana i da neće biti formirana monoetnička udruženja, prenosi Reporteri. Kurti je, nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom i izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, potvrdio da će sredinom juna imati prvi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru dijaloga Srbije i Kosova. Kosovski premijer je naveo da Kosovo ne može imati provincije koje dele građane, pa stoga ne može imati ni ZSO.

Pa čekaj bre, ko je potpisao sporazum sa srpske strane? Pa on sada mora da moli Kurtija da pristane na razgovor. Kurti mu je pokazao šta je diplomatija. Ako se ne uzmemo upamet, za još nekoliko meseci sve će nas prodati. I nas i nas u užoj Srbiji.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.